Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Aktuelnost

Sindrom nervoznih creva i Probielle IBSolution

Sindrom iritabilnog kolona (IBS) ili poznatije sindrom nervoznih creva ima značajnu rasprostranjenost širom sveta i pogađa oko 10-15% odraslih osoba, od čega su dve trećine žene.

Najčešći simptomi koji se javljaju su bol i grčeve u stomaku, koji dovode do značajnog remećenja svakodnevnih aktivnosti, kao i do gubitka koncentracije i nedostatka sna. Sindrom nervoznih creva

Takođe, javlja se i poremećaj u crevnom pražnjenju, odnosno dijareja ili zatvor. A kod oko jedne trećine pacijenata se javlja dijareja. Dijareja može ozbiljno poremetiti vaše planove i svakodnevne obaveze, usled stalne potrebe za pronalaženjem toaleta u žurbi.

„Osećam se kao da sam progutao loptu“, ili čak „izgledam kao trudnica“, česte su žalbe pacijenata kod kojih se javlja nadimanje. Nadimanje je čest simptom kod sindroma iritabilnog creva (IBS), posebno kod žena. Nadimanje čak može biti i jedini simptom koji se javlja.

Svi navedeni simptomi često dovode do iscrpljenosti i umora, pa tako osoba nema dovoljno energije na poslu i u društvenim interakcijama što može imati negativan uticaj na celokupno okruženje.

Zbog svega navedenog sindrom nervoznih creva može ozbiljno ugroziti kvalitet života osobe. S toga je i drugi uzrok odsustva sa posla odmah iza prehlade.

Neophodno je preduzeti korake kako bi se minimizirali efekti simptoma i poboljšao kvalitet života, a ovde navodimo nekoliko promena koje je potrebno preduzeti.

Promenite način ishrane

Male promene u ishrani mogu pomoći u ublažavanju simptoma kao što su gasovi, nadimanje i zatvor. Smanjenje unosa prerađene hrane, povećanje unosa tečnosti, hrane biljnog porekla i vlakana dovodi do ublažavanja simptoma sindroma nervoznih creva.

Vodite računa o tome šta pijete

Povećanje unosa vode je samo početak. Napici sa kofeinom i alkohol mogu delovati iritirajuće na creva, te je s toga neophodno ograničiti njihov unos. Mlečni proizvodi mogu pogoršati grčeve u stomaku i dijareju, tako da eliminisanje mlečnih proizvoda može pomoći u ublažavanju simptoma.

Pronađite načine da se oslobodite stresa

Od svih faktora koji mogu pogoršati simptome iritabilnog creva, stres je jedan od najvećih. Stres izaziva bolove u stomaku, zatvor, dijareju i mučninu. Važno je da pronađete efikasne načine da smanjite stres pre nego što on izazove bolne i iscrpljujuće simptome. Probajte sa meditacijom i vežbanjem, uživajte u omiljenom hobiju ili provodite vreme sa prijateljima. Ovo može vam pomoći da smirite svoje misli i popravite raspoloženje.

Koristite redovno probiotike

Gastrointestinalni trakt sadrži dobre bakterija koje pomažu u redovnim funkcijama varenja. Uzimanje probiotika može nadoknaditi korisne bakterije u crevima i tako ojačati imuni sistem i intestinalnu barijetu i učiniti gastrointestinalni trakt manje podložnim infekcijama.

Hemofarm je ove godine dobio novog člana u svojoj Probiotic porodici, koji je direktno namenjen osobama sa nervoznim crevima. sindrom nervoznih crevaU pitanju je Probielle IBSolution probiotik sa jedinstvenom kombinacijom probiotskih bakterija i vitamina D, koji je preporučen od strane Svetske gastroenterološke organizacije kao efikasan probiotik za ublažavanje simptoma sindroma nervoznih creva. Efikasnost Probielle IBSolution probiotika ,u ublažavanju simptome kao što su abdominalni bol, dijareja, nadutost i gasovi, je dokazana kroz 5 kliničkih studija. Pored toga, nakon 6 nedelja primene Probielle IBSolution dokazano poboljšava kvalitet života osoba sa nervoznim crevima, što je i najbitnija činjenica, jer pacijenti sa ovim simptomima imaju mnogo niži kvalitet života čak i u odnosu na pacijente sa dijabetesom. Vitamin D koji se nalazi u ovom proizvodu jača imuni sistem i dovodi do ublažavanja ozbiljnosti simptoma.

Jedna kesica dnevno Probielle IBSolution probiotika je rešenje za nervozna creva!

Briga o svom zdravlju je najefikasniji način da prevaziđete svoje simptome i poboljšate kvalitet života.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top