Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Babymed – medicinska kozmetika za decu sa osetljivom kožom

BabyMed medicinska kozmetika je nastala kao plod dugogodišnjeg bavljenja problematikom osetljive kože kod dece koja se najčešće manifestuje u vidu atopijskog dermatitisa i ekcema koji nastaju kombinacijom genetske predispozicije I dejstva alergena (negativnih faktora spoljne sredine). Činjenica da su se ova oboljenja kod dece  uzrasta do 5 godina utrostručila u poslednjih trideset godina, govori da se naše okruženje promenilo I da su alergeni u vodi, vazduhu, hrani… ti koji su doveli do povećanja ovih manifestacija na koži.

Odabir pravilne kozmetičke linije u najranijem detinjstvu se prepoznaje kao ključna stavka, kako u prevenciji nastanka, tako i u tretmanu atopijskog dermatitisa I ekcema, pogotovo, jer se ove manifestacije često kasnije udružuju sa alergijskim bronhitisom i astmom.Babymed-apotekaPLUS

BabyMed kozmetika, svojim sastavom, savremenim tehnološkim procesima izrade, poseduje sve što je potrebno da bi se koži omogućila pravilna higijena i nega.

Proizvodi iz BabyMed kolekcije  su pH 5,5, hipoalergeni sa prirodnim komponentama u svom sastavu, od sirovina renomiranih svetskih proizvođača dokazanog i sertifikovanog kvaliteta. Izdvajaju se tri aktivne komponente zahvaljujući kojima se ova kozmetička linija efikasno suprotstavlja atopijskom dermatitisu i ekcemima.

Prva komponenta je ulje semenki divlje borovnice poreklom iz ekološki čistih krajeva. Ovo ulje se smatra jednim od najboljih za ljudsku kožu zbog idealnog odnosa esencijalnih masnih kiselina u sebi, pre svega omega-3 i  omega-6 masnih kiselina, gde je uloga omega-3 masnih kiselina da smiri zapaljenje, a omega-6 masnih kiselina da regeneriše površinski sloj kože čime se sprečava dalji prodor alergena kroz kožu, kao i gubitak vode. Ulje semenki divlje borovnice, takođe jača krhke vlasi kose i rešava problem temenjače.

Druga aktivna  komponenta u sastavu BabyMed kozmetike je ekstrakt ovsa koji ishranjuje kožu, smanjuje crvenilo i svrab. Ovas je, inače, više vekova prisutan u tradicinalnim medicinama raznih naroda kao eliksir za mnoge probleme na koži.

Treća komponenta je avenantramid, komponenta koja se prirodno nalazi u ovsu i koja takođe ima antizapaljenska svojstva.

BabyMed kozmetika ne sadrži sapune, alkalije… dok su  za stvaranje pene i omogućavanje kvalitetnog pranja “bez suza”, odgovorna dva peneća sredstva takođe prirodnog porekla, iz ovsa I kokosa.

Svaki pojedinačni proizvod ima i dodatne komponente koje mu omogućavaju maksimalno ispoljavanje efikasnosti za ono za šta je namenjen. Tako krema za lice i mleko za telo sadrže pantenol, vitamin, shea butter, dok je zaštitna krema sa cink-oksidom izrađena visokotehnološkim tehnološkim procesom koji je omogućio da cink-oksid formira barijeru na koži koja sprečava dejstvo iritanasa iz fecesa i urina, dok druge  komponente sadržane u kremi, ispod barijere, hrane i neguju kožu. Ceo ugođaj upotpunjuje prepoznatljiva mirisna nota šumskog voća, koja je, takođe, hipoalergena i prirodna, i urezuje se u sećanje svih učesnika rituala kupanja i nege ostavljajući dugotrajna prijatna sećanja na ove trenutke.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top