Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Prelazak beba na čvrstu hranu je izazov i za roditelje

Zdrava hrana je sve manje dostupna, a ona je prvi uslov zdrave ishrane, naročito kada su deca u pitanju. Nepravilina ishrana loše utiče na metabolizam organizma (čak i mozga) i slabi imuni sistem. Ishrana bebe zahteva posebnu pažnju i prelazak na čvrstu hranu je značajan korak. Uputstva pedijatra i nutricioniste na ovu temu treba slediti. U periodu navikavanja bebe na nove ukuse jedan od izazova predstvalja izbor pribora za hranjenje. I za njega je važno da bude bezbedan po zdavlje, a veliko je olakšanje ako je napravljen tako da olakšava učenje bebe samostalnosti u hranjenju. Svesni važnosti zdrave i pravilne ishrane stručnjaci Farlin klinike kreirali su paletu proizvoda koji podržavaju lakši prelazak na nemlečnu i čvrstu hranu beba.

Nakon šestog meseca, mlečna ishrana ne može zadovoljiti sve nutritivne potrebe deteta. U tom periodu, odojče razvija motoriku dovoljnu za usvajanje novih tehnika hranjenja kašičicom. Beba bi tada već trebalo da ima dobru kontrolu glave, da sedi uz malu podršku i da okretanjem glave stavi do znanja da ne želi više da jede. Kada beba počne da grabi vašu hranu iz tanjira, znači da je došlo vreme za čvrstu ishranu.

Za mešovitu ishranu, najbolje je imati plastični tanjir i plastičnu ili silikonsku kašičicu, čime će se eliminisati mogućnost da se beba povredi tokom hranjenja. Osim toga, deca pribor često bacaju na pod, a plastika ne može da se slomi. Poželjno je da pribor ima šarene ilustracije kako bi ga dete, nakon nekoliko hranjenja, prepoznalo kao sopstveni.Farlin prelazak na čvrstu hranu

Farlin, koji spada u najznačajnije svetske proizvođače, nudi veliki izbor čaša sa piskom i slamčicom, plastične tanjiriće i escajge, silikonske kašičice, termos posude za hranu, kao i kombinaciju flačice sa kašičicom. Svi proizvodi izrađeni su u skladu sa najstrožim zdravstvenim i bezbednosnim standardima. Više o jednom od najvećih svetskih brendova za proizvodnju proizvoda za bebe i mame možete pročitati ovde.

U praksi se često dešava da roditelj “sabotira” bebino osamostaljivanje u samostalnom hranjenju, u pokušaju da spreči flekanje i prosipanje, ali i da ubrza obrok. Time se, zapravo, usporava proces bebinog učenja i umanjuje njeno zadovoljstvo, koje oseća kada savladava nove veštine. Imajući to u vidu, Farlin je razvio inovativnu činiju (TOP-242), koju je moguće podesiti da stoji pod bilo kojim uglom (360°), čime je zahvatanje hrane maksimalno olakšano. Oblik hemisfere zadržava hranu na dnu, bez obzira na položaj činije, a široka baza onemogućava prevrtanje. Gumirane ivice olakšavaju hvatanje, a uglačana unutrašnjost čini pranje vrlo jednostavnim. Uz Farlin činiju TOP-242, garantovano je da će biti manje fleka i prosipanja. Činiju je idelno kombinovati sa silikonskim ili plastičnim kašičicama.

Silikonska kašičica (BF-239) izrađena je od najkvalitetnijeg silikona, nežna je i čuva desni i mlečne zube od povreda. Farlin nudi i klasične kašičice u pakovanju od 7 komada (BF-237A) izlivenih od najkvalitetnije netoskične plastike duginih boja.

Kao naročito zgodan i koristan Farlin proizvod, preporučujemo termos posude za čvrstu i tečnu hranu (BF-228A / B). Posude su zapremine od 300 i 500ml. Dugo čuvaju toplotu jer izolacioni sloj ne dozvoljava da se hrana brzo ohladi. Odlične su za iznošenje u šetnju i hranjenje u prirodi. Poklopac termosa se zavrće i tako onemogućava da se hrana prospe prilikom transporta. Dolaze u pakovanju sa mini escajgom.Farlim termos posuda za hranu

Što se unosa tečnosti tiče, sve dok dojite ne treba da brinete za hidrataciju vaše bebe. Majčino mleko sadrži sve ono što je detetu potrebno između obroka, a njegov sastav se menja vremenom i tokom samog podoja.

Po prestanku dojenja treba uvesti veštačko mleko,  vodu, čajeve ili sokiće. Ukoliko počnete sa davanjem veštačkog mleka, morate voditi računa da li mleko odgovara uzrastu deteta i njegovim nutritivnim potrebama. Prilikom davanja vode detetu, izbegavajte vodu sa česme. Čajevi takođe mogu predstavljati dobar izbor, jer zbog svog blagotvornog dejstva smanjuju bolove u trbuhu i umanjuju uznemirenost deteta. Za užinu, kako biste mališane i nahranili i napojili tu su prirodni sokovi. Odlučite se uvek za sok prilagođen odgovarajućem uzrastu i obavezno za dečije sokiće napravljene bez konzervansa i od svežeg voća.

Baby Farlin podržava fazno odvikavanje od cucle prilikom unosa tečnosti. U ponudi je paleta Farlin čaša sa piskom i slamkom kao međufaza, pre prelaska na unos tečnosti iz standardne čaše. Nakon navršenog 6. meseca (negde se pominje i 4. mesec) treba bebi ponuditi tečnost u čaši sa piskom, koji predstavlja prvu fazu odvikavanja od cucle, da bi se nakon 9. meseca mogla uvesti i čaša sa slamkom, što predstavlja drugu fazu odvikavanja. Farlin čase sa slamkom i piskom iz serija AET i CP  pružaju maksimalnu podršku detetu. Izrađene su od najkvalitetnijih materijala (oralni delovi izrađeni od plastike – CP serija, ili silikona – AET serija). Ne prosipaju se prilikom prevrtanja i ergonomski su oblikovane radi lakšeg držanja.

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top