Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Magnetrans – dobro delo za um i telo

Magnezijum je danas u centru pažnje i to sa punim pravom, jer spada u grupu „7 veličanstvenih“. On je jedan od 7 esencijalnih makroelemenata. Esencijalni znači da je neophodan za život i normalno funkcionisanje organizma, ali i da ga moramo svakodnevno unositi ne bi li sačuvali i unapredili svoje zdravlje.

Koje su najvažnije funkcije magnezijuma u našem organizmu?

Magnezijum je uključen u više od 300 enzimskih reakcija u organizmu, koje za svoj primarni cilj imaju metabolizam hrane i produkciju energije. Pored toga, magnezijum učestvuje u sintezi proteina i masnih kiselina, sintezi i reparaciji molekula DNK i RNK, a nezaobilazan je kofaktor u prenošenju nervnih impulsa kroz nervno i mišićno tkivo, naročito srčani mišić. Zajedno sa kalcijumom i vitaminom D učestvuje u izgradnji koštanog tkiva. Više o ulozi magnezijuma i simptomima deficita pročitajte u ovom tekstu.

Unosimo li dovoljno magnezijuma ishranom?magnetrans

Odgovor je kratak – ne. Zahvaljujući industrijalizaciji u proteklih 100 godina, kao i velike upotrebe pesticida i veštačkih đubriva na bazi fosfata, magnezijuma sve manje ima u zemljištu, a shodno tome i u biljkama koje su njegov glavni izvor. Smatra se da je više od 60% stanovništva u većem ili manjem deficitu sa unosom ovog minerala.

Kada nemamo dovoljno magnezijuma u organizmu prvi simptomi su uznemirenost, sindrom nemirnih nogu i pojava grčeva, pojava nesanice i problema sa spavanjem, hronična malaksalost i umor, pa čak i poremećen srčani ritam. Dakle, moramo misliti na vreme i ne dozvoliti da uđemo u deficit. S obzirom na to da u svakodnevnoj ishrani nemamo dovoljno magnezijuma, suplementacija je neophodna.

Da li je svaki magnezijum podjednako dobar?

I ovde je odgovor kratak – ne. Zašto? Zato što nisu svi preparati podjednakog kvaliteta, sadržaja aktivne supstance i farmaceutskog oblika, koji je pogodan za primenu.

U našim apotekama se može naći Magnetrans, dodatak ishrani vrhunskog kvaliteta, proizveden u Nemačkoj, koji upravo zadovoljava sve gore pomenute kriterijume. Magnetrans je i jedan od preparata magnezijuma u koji stanovnici cele Evrope imaju najviše poverenja.

Magnetrans u svom sastavu sadrži optimalnu dozu magnezijuma od 375 mg koja je TAMAN ZA SVAKI DAN. Preparat je u vidu kesica sa praškom, koji se direktno sipa na jezik, što je dobro zbog mogućnosti praktične primene uvek i na svakom mestu, bez vode, ali i zbog bolje resorpcije magnezijuma već na nivou usne duplje. Prijatnog je ukusa što je svakako dodatni plus.

Kome je Magnetrans namenjen?

Radi lakšeg pamćenja, podelićemo sve ciljne grupe na osnovu 4 glavnih područja primene:Magnetrans

  1. Sportisti i rekreativci

Magnetrans doprinosi boljem i efikasnijem stvaranju energije i kao takav se preporučuje nakon fizičkih aktivnosti. On omogućava brži oporavak organizma i smanjenje umora i iscrpljenosti. Sa druge strane sprečava pojavu grčeva u mišićima. Magnetrans – TAMAN ZA SPORTSKI DAN.

  1. Osobe sa oboljenjima srca i krvnih sudova, stariji i dijabetičari

Magnetrans normalizuje srčani ritam, snižava krvni pritisak i održava tonus krvnih sudova. Takođe doprinosi i regulaciji povišenog šećera. Magnetrans – TAMAN BEZ ŠEĆERA.

  1. Za lepši pol

Magnetrans se uz kalcijum i vitamin D koristi u prevenciji osteoporoze, ublažava tegobe vezane za PMS i posebno se savetuje u trudnoći jer sprečava kontrakcije, snižava povišeni krvni pritisak i sprečava pojavu grčeva u nogama, koji su izraženi kod trudnica. Ne treba zaboraviti još jedan blagotvorni efekat, a to je normalizacija probave, naročito u poslednjem trimestru trudnoće. Magnetrans  – TAMAN ZA MAMIN DAN.

  1. Svakodnevni stres, glavobolje i poremećaji sna

Magnetrans doprinosi smanjenju osetljivosti na svakodnevni stres i smanjuje učestalost glavobolja kod osoba sa migrenom. Dakle, za osobe sa povećanim psihičkim naporima, zaposlene, studente. Magnetrans – TAMAN ZA STRESAN DAN.

Kako se koristi Magnetrans?

Jednostavno, jedna kesica dnevno, direktno na jezik i to nam je TAMAN ZA SVAKI DAN.

 

 

 

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top