Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Selen i cink: dva najbolja saveznika među mineralima

Trudnoća se s punim pravom u našem narodu naziva drugo stanje. I to stanje zaista jeste drugo ili drugačije iz mnogo aspekata. Trudnica se sprema da na svet donese novo biće. U stvaranju drugog stanja kod trudnice, učestvuju mnogi sistemi organa i s punim pravom se veliki akcenat stavlja na to da trudnica u tom periodu treba da bude i ostane zdrava. Seleni i cink tu igraju važnu ulogu.

Selen i cink mogu pomoći trudnici u čuvanju imuniteta

Mnogo je vitamina i minerala. Neki su se izdvojili. Najnovija istraživanja izdvojila su kombinaciju dva minerala, selena i cinka. Prvenstveno su bitni za jačanje imuniteta zbog izrazitog i dokazanog imunomodulatornog efekta, koji dodatno karakteriše oksidativni efekat i oslobađanje od slobodnih radikala, što je od presudnog značaja za organizam. Kod trudnica je pitanje imuniteta naročito važno.selen i cink direkt

Selen i cink pomažu pravilno funkcionisanje štitaste žlezde, koja je odgovorna za pravilan rad mnogih sistema u organizmu upravljajući njima preko hormona za koje je odgovorna. Istraživanja pokazjuju da osobe koje svakodnevno uizmaju selen i cink manje pate od oboljenja štitaste žlezde, dok oni koji su na terapiji zbog smanjene funkcije štitaste žlezde mogu doći do smanjenja svoje terapije i za pedeset procenata, što je značajan benefit.

Poseban značaj selena i cinka je što ga u našem zemljištu endemski nema dovoljno, te je shodno tome neophodna suplementacija i dodatno unošenje.

Selen i cink, pored toga što umiruju, relaksiraju i poboljšavaju san, deluju i na kvalitet kose, kože i noktiju. Pomaže kod svraba, perutanja, krutih i lomljivih  noktiju, krute i iskrzane kose….

Možda smo najbitnije ostavili za kraj?

Kombinacija minerala selena i cinka deluje na plodnost, kako muškaraca tako i žena.

Kod žena selen i cink učestvuju u procesima za pravilno i redovno sazrevanje jajne ćelije, dok kod muškaraca deluju na pokretljivost spermatozoida i spermatogenezu i povećavaju mogućnost začeća.

Selen+Zn Direkt je proizvod i za sadašnjost i za budućnostselen i cink direkt

Redovnim unošenjem jedne kesice preparata Selen+Zn Direkt ojačaće se organizam za predstojeće dane.

Kompanija Pharmanova ponudila je Selen+Zn Dirket sa prepoznatljivo dobrim ukusom i dosledno visokim nemačkim kvalitetom proizvoda.

 

 

 

 

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top