Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Za pametne glavice i oštar vid

U grčkom alfabetu, slovo omega je poslednje po redu, dok u razvoju i rastu beba omega-3 masna kiselina (DHA) je prva po značaju za razvoj mozga i čula vida.

DHA (dokozaheksaenska) omega-3 masna kiselina je važna strukturna komponenta mozga, nervnih ćelija i mrežnjače oka. 

Akumulacija  DHA omega-3 masne kiseline utiče na pravilan razvoj mozga, kognitivnih (razvoj opažanja, mišljenja, pamćenja, učenja) i metalnih funkcija, kao i na normalan razvoj vida, posebno u zadnjem trimestru trudnoće (260%) i u prve dve godine života kada je rast i razvoj mozga najintenzivniji. Rast u toku prve godine života je 175% .

U prvoj godini života dolazi do razvoja vida, sluha, govora i kognitivnih funkcija (razvoj opažanja, mišljenja, pamćenja, učenja). Od druge godine do adolescencije dolazi do razvoja viših mentalnih funkcija. U tom periodu, dok se u neuronima javljaju  značajne promene, redovnim unosom DHA omega- 3 masnih kiselina možemo da utičemo na razvoj nervnog sistema deteta, mozga i mentalnih funkcija, poboljšanja psihomotornih funkcija, normalnog razvoja vida, oštrine i funkcije oka.

Najbogatiji izvor DHA omega-3 masne kiseline je ulje mikroalgi, koji se nalazi u preparatu Babytol DHA Omega for you!. Mnogima nije poznata činjenica da ribe dobijaju omega- 3 masne kiseline iz algi, koje se nalaze u njihovom lancu ishrane.

Pored ulja mikroalgi, izvor ulja DHA se nalazi i u masnoj morskoj ribi, kao što su losos, tuna, sardina, haringa, som samo u nižoj koncentraciji.

Zbog navika u ishrani (manje od dva obroka masne ribe nedeljno) majčino mleko ne sadrži preporučene dnevne količine DHA omega-3 masne kiseline, samim tim beba ne dobija dovoljnu količinu i zbog toga je bitna suplementacija DHA omega-3 masnim kiselinama.

Zašto koristiti Babytol DHA Omega for you

Preparat Babytol DHA Omega for you! sadrži ulje DHA koje je dobijeno iz ulja mikroalgi, pod strogo kontrolisanim uslovima proizvodnje. Ulje mikroalgi je najčistiji i najbogatiji izvor DHA, visoke koncentracije, bez mirisa i ukusa.

U skladu sa kliničkim dokazima, EFSA (Evropska Agencija za bezbednost hrane) je potvrdila ulogu DHA omega- 3 masne kiseline u razvoju vida i dala je preporuku za suplementaciju: od 8. dana nakon rođenja do kraja 3. godine, u dozi od 100mg DHA omega- 3 masne kiseline.

Suplementacija DHA omega-3 masnim kiselinama preporučuje se:

  • Novorođenčadima od 8. dana nakon rođenja do kraja 3. godine jer je taj period presudan za razvoj kritičnih moždanih funkcija i vida kod dece.
  • Deci koja imaju problem sa poremećajem pažnje, jer je dokazano da suplementacija DHA Omega-3 masne kiseline smanjuje poremećaj pažnje, deca su boljeg raspoloženja, bolje pamte i koncentracija je na višem nivou.

Ukoliko želite da Vaše dete bude pametnije, sposobno da od malena lako i brzo rešava svaku prepreku neophodno je da obezbedite Vašoj bebi od rođenja DHA, najbitniju omega- 3 masnu kiselinu.

Kliničke studije dokazuju da primena DHA omega-3 masne kiseline umanjuje rizik od pojave alergije, astme i infekcija za 70%.

S obzirom na postojeće nove proizvode Babytol-a, napravljena je šema kako bi olakšala njihovu primenu.

Kada i koji Babytol dati?

Kako bismo Vam olakšali primenu, napravili smo jednostavu šemu doziranja:

Od 8. dana do kraja 3. meseca preporučuje se kombinacija preparata Babytol D3+K1 i Babytol DHA Omega.

Od 4.meseca do 1. godine preporučuje se preparat Babytol D3+DHA Omega ili Babytol D3.

Od 1. godine do kraja 3.godine:

  • U letnjim mesecima: preporučuje se Babytol DHA Omega
  • U zimskim mesecima: preporučuje se Babyol D3+DHA Omega

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top