Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Kako prirodno i zdravo mršaviti po dolasku bebe na svet?

Namenjeno mamama i tatamaMršavite zdravo - herbafast

Planovi za mršavljenje, sa razlogom, obavezno uključuju dijetna vlakana: ona pružaju osećaj sitosti i pomažu da se smanji broj kalorija koje se unesu u toku dana.

Proteini, ugljeni hidrati i masti čine najveći deo ishrane, ali sve je više dokaza da nedostaje još jedna važna komponenta – vlakna. Pozitivni efekti dijetnih vlakana na figuru i celokupno zdravlje potvrđeni su brojnim studijama. Problem je u tome što se ne unese u dovoljnoj meri.

Šta su dijetna vlakna i zašto su dobra za mršavljenje?

Dijetna vlakna dobijaju se iz biljaka. Važno je znati da su nesvarljiva, pa nemaju kalorijsku vrednost. Generalno, postoje dve velike grupe vlakana: rastvorljiva i nerastvorljiva. Jedino rastvorljiva vlakna imaju snažne efekte na metabolizam: vezujući vodu i hranljive materije bubre, pa doprinose osećaju sitosti i smanjuju apetit, smanjuju resorpciju masti i tako omogućavaju mršavljenje, bez mnogo truda.

Glukomanan, šampion među vlaknima

Nisu sva vlakna jednako dobra. Jedino viskozna vlakna, koja u dodiru sa vodom formiraju supstancu sličnu gelu, su zaslužna za mršavljenje.  Što je gel gušći i vezuje više vode, to je ovaj efekat izraženiji. Glukomanan dobijen iz biljke konjak (Amorphophallus konjac, fam. Araceae) vezuje 50 puta veću količinu vode. To ga čini najpotentnijim biljnim vlaknom. Gust gel, koji formira u želucu, čini da osećaj sitosti potraje duže vreme. Posledično se smanjuje unos hrane, a deluje i kao sunđer, koji „kupi“ hranljiive materije smanjujući njihovu resorpciju. Osim kilograma, potvrđeno je i smanjenje procenta masti i obima struka, koji se smatra značajnim faktorom rizika za kardiovaskularne bolesti. Dodatno, kliničke studije su pokazale i značajno smanjenje resorpcije masti i nivoa ukupnog holesterola, LDL-a i triglicerida u krvi. Na isti način smanjuje glikemijski indeks (GI) hrane i normalizuje nivo glukoze i insulina u krvi, pa je naročito koristan kod insulinske rezistencije i dijabetesa.

Kako se hranom prosečno unosi 7-15 g vlakana dnevno, a preporučen unos iznosi 25 g, razlika se može nadoknaditi konzumiranjem preparata sa dijetnim vlaknima.

Odaberite najbolji preparat dijetnih vlakana

Dijete za mršavljenje podrazumevaju smanjen unos hrane. Kako onda uneti dovoljnu količinu vlakana kada se jede manje? Imajte u vidu, zbog smanjenog unosa vitamina i minerala, imuni sistem može biti ozbiljno ugrožen!Herbafast fiber

Rešenje je Herbafast Fiber®! Superioran je u odnosu na druge preparate, jer sadrži čak 18 g vlakana. Evropska agencija za bezbednost hrane potvrdila je efikasnost Herbafast Fiber®-a u smanjenju telesne težine, nivoa holesterola i triglicerida. Prevenira nagle skokove šećera i insulina nakon obroka, pa sprečava napade gladi i želju za slatkišima. Zahvaljujući prebiotskom efektu, normalizuje crevnu floru i povoljno utiče na metabolizam, telesnu težinu i imunitet. Potpuno je bezbedan za primenu čak i kod dece.

Pored glukomana sadrži i Nutriose®, biljno vlakno sa potvrđenim kliničkim efektima i snažnim prebiotskim efektom. Unikatna kombinacija vitamina i minerala koju sadrži, pojačava imunitet i štiti od bolesti.

Jednostavan način upotrebe

Herbafast Fiber razmutiti u čaši vode i odmah popiti. Za najbolje rezultate, konzumirati jednu kesicu 15-30 min. pre ručka i 15-30 min. pre večere, uz dodatne dve čaše vode.

Još korisnih informacija o ovoj temi možete naći i u ovom tekstu.

Zašto se tate goje tokom trudnoće?

Muškarci često, zbog osećaja empatije i emocionalnog učestvovanja u trudnoći i nakon porođaja, zajedno sa svojim suprugama dobijaju na težini. I to je potpuno normalno. Iako ne nose bebu, mogu dobiti na težini tokom devetomesečnog putovanja do očinstva.

Evo zašto su muškarci rekli da su dobili na težini tokom trudnoće svoje supruge:

Češće smo jeli izvan kuće, jer je imala želju za picom, sladoledom ili brzom hranom… Onda je i meni bilo teže da odolim i odredim meru.

Eksplozija novih opcija za grickanje u kući. Jeo sam ih i noću.

Njena trudnoća je bila moj izgovor da se prepustim hrani koju sam inače zaobilazio, a i sve drugo sam jeo u većim količinama.

Imao sam veliku želju da se ona oseća bolje zbog svoje težine.

– Ne znam šta se dogodilo, ali da sam se ugojio više od 10 kilograma – jesam. I to baš tokom ženine trudnoće.

– Prestao sam da vodim računa o ishrani i opustio se previše. Sad mi nije svejedno. Ona gubi kilograme posle porođaja, ali ne i ja.

Postoji jednako zdravo Herbafast rešenje i za muškarce

Herbafast® gentleman kapsule sadrže posebno patentiranu kombinaciju probiotske kvasnice i snažnog antioksidansa (Saccharomyces bulardii + Superoksid dismutaza (SOD)).Herbafast gentleman

Koriste se za regulisanje telesne mase, jer su dobre za:

  • Sagorevanje masti
  • Smanjenje viška kilograma
  • Eliminaciju toksina

Istraživanje je potvrdilo da ova inovativna kombinacija suzbija glad, smanjuje telesnu težinu i eliminiše toksine iz organizma.

Izuzetno moćna kombinacija TRI PRIRODNA SAGOREVAČA MASTI iz Herbafast® gentleman kapsula (ekstrakt kapsaicina, đumbira i crnog bibera) podstiče najsnažniji termogeni efekt. Zahvaljujući termogenezi ubrzava se metabolizam i pojačava sagorevanje masnih naslaga.

 

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top