Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

AKO IMATE NEKOG KO BOLUJE OD SRCA, OVO MORATE DA ZNATE

Bolesti srca i krvnih sudova su ubica broj jedan u svetu. U Srbiji svakoga sata, od kardiovaskularnih oboljenja umre šest osoba starosne dobi od 25 do 65 godina, a prosečno svakog dana 97 osoba doživi srčani ili moždani udar.

Smanjeno kretanje, loša ishrana, pušenje, stres i mnogi drugi faktori vremenom dovode do propadanja krvnih sudova i slabljenja srca, ističe specijalista kardiologije, dr Lovćenka Čizmović Mileković.

U novije vreme sve je više dokaza da je i homocistein, nezavisan faktor rizika u nastanku srčanog, moždanog udara i drugih vaskularnih događaja. Visok nivo homocisteina ima direktan toksičan efekat na krvne sudove i uzrokuje pogoršanje procesa ateroskleroze i nastanak infarkta.

Apoteka Plus Savet srce

Šta se savetuje ovakvim pacijentima?

Pacijentima se kao terapija obavezno propisuju aspirini (preparati acetilsalicilne kiseline) kako bi se sprečilo zgrušavanje krvi i začepljenje krvnih sudova. Studije su pokazale da 28% pacijenata ne reaguje adekvatno na terapiju aspirinom. Nažalost, ovi pacijenti obično saznaju da aspirin nema očekivani efekat tek kada dožive srčani ili moždani udar.

 Kako rešiti ovaj problem?

Svim svojim pacijentima koji koriste aspirin, odnosno uzimaju preparate acetilsalicilne kiseline, preporučujem da uz svaki aspirin, obavezno uzmu Cardiovitamin®. U pitanju je preparat koji sadrži sve potrebne vitamine i jedini aktivni oblik folne kiseline koji snižava nivo homocisteina u krvi. Zajedničkim delovanjem aktivnih sastojaka pomažu optimalno antiagregaciono dejstvo i čuvaju krvne sudove od oštećenja.

Kada se uz aspirin uzme CARDIOvitamin® Vaše srce kuca zdravo!Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top