Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Bakterije – prijatelji vaše dece

Poznato je da u organizmu dece i odraslih postoje dobre bakterije koje čine zdravu crevnu floru i sprečavaju rast i razvoj loših – patogenih bakterija koje narušavaju zdravlje.

Zanimljiva je činjenica da je sastav crevne flore (gastrointestinalni trakt) deteta individulan, kao što su i otisciApotekaPLUS-Bakterije prstiju. Svako dete ima trilione različitih mikroba koje žive u njemu, a nijedno dete nema istu mešavinu bakterija. Zato je bitna činjenica: „Jedan soj bakterija ne tretira sve bolesti digestivnog trakta“!

Dve najviše prisutne korisne bakterije su mlečno-kiselinska bakterija (Lactobacillus acidophilus) i bifido bakterija (Bifidobacterium lactis). Poznate su kao „dečije bakterije“, jer su prirodni stanovnici crevnog trakta, a najduže su primenjivane i najviše ispitivane probiotske bakterije.

Kako ove bakterije deluju u stomačiću deteta?

One se vezuju za zid creva i grade barijeru. Na taj način sprečavaju vezivanje štetnih agenasa za zid creva. Dodatno proizvode određene supstance (kao što je mlečna kiselina), koje direktno ubijaju štetne agense i tako štite organizam deteta.

Zašto su probiotici bitni?

Digestivni sistem dece podložan je čestim promenama usled dejstva spoljašnjih faktora koji  narušavaju crevnu floru. Zbog narušene crevne flore, dolazi do tegoba i bolova u stomaku, koji uključuju i akutnu dijareju. Takođe, dokazano je da se 70% naših imunih ćelija nalazi u crevima. Klinički je dokazano da dobre probiotske bakterije stimulišu imune ćelije u zidu creva i podstiču imuni odogovor organizma.

Probival choco + C + Zn je preparat koji pruža prirodnu pomoć organizmu!

Od probiotskih kultura sadrži visoku koncentraciju pominjanih „dobrih“ probiotskih bakterija Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis. Prebiotik inulin, vitamin C i cink u sastavu doprinose izuzetnoj efikasnosti ovog proizvoda. U skladu sa preporukama SZO (Svetske zdravstvene organizacije) i UNICEF-a, cink se preporučuje u terapiji akutne dijareje jer skraćuje dužinu trajanja, obnavlja sluzokožu i ublažava simptome. Probival Choco + C + Zn je jedinstvenog oblika čoko medvedića koji deca vrlo rado prihvataju i vole!Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top