Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Muči vas bol u grlu?

Bol u grlu je simptom upale sluznice grla i same prehlade koji se javlja tokom jesenjih i zimskih dana, ali se neretko može javiti tokom cele godine. Obično je udružen sa simptomima zapaljenja sluznice nosa i sinusa. Uzročnici upale ždrela mogu biti virusi, bakterije kao i gljivice. Najčeši uzročnik je upravo virusna infekcija u 90% slučajeva koja prolazi uz simptomatsku terapiju. Virusna upala ždrela, pored bolnog grla manifestuje se sa povećanim lučenjem pljuvačke i kašljem. Sluznica grla je crvena i otečena, sklona iritaciji. Od opštih simptoma mogu se javiti i povišena temperatura, glavobolja ili malaksalost. Kod virusne infekcije grla, najbitnije je delovati na prve simptome bola i na taj način sprečiti pogoršanje upale.

 

Pastile koje istovremeno  smanjuju upalu, bore se protiv infekcije i ublažavaju bol su idealan prvi izbor.  Neo-angin® pastile brzo oslobađaju od bola bez osećaja utrnulosti i iritacije. Deluju protivupalno i antimikrobno i treba ih koristiti na prvi simptom upale grla. Pomažu kod zapaljenja sluzokože ždrela, praćene simptomima kao što su bol u grlu, crvenilo i otok.

Neo-angin® bez šećera mogu koristiti i pacijenti sa dijabetesom.

apoteka plus- bol u grlu

Deca starija od 6 godina i odrasli, mogu na svaka 2 do 3 sata da otope po jednu lozengu u ustima. Maksimalna dnevna doza je 6 lozengi.

Za decu od 4 god. preporuka su Junior-angin® pastile sa ukusom jagode. Maksimalna dnevna doza je 3 lozenge.

A kako bi upala ždrela trajala što kraće potrebno je unositi dosta tečnosti u vidu supa, čajeva kao i preparate za jačanje imuniteta.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top