Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

DA LI POSTOJI REŠENJE ZA SPREČAVANJE URINARNIH INFEKCIJA KOD DECE?

Veliki broj ljudi, posebno dece, ima bakterije u urinu koje, iako prisutne, ne izazivaju simptome bolesti. U određenim situacijama, broj prisutnih bakterija može višestruko da se uveća i da izazove neprijatne simptome kao što su: peckanje u mokraćnom kanalu i bol u donjem delu stomaka. Deca su naročito osetljiva, pošto dugo trpe pre odlaska u toalet ili ne piju dovoljno tečnosti.

Kada se infekcije mokraćnih kanala često ponavljaju, javlja se dilema: da li se može uraditi nešto što bi eventualno sprečilo infekciju ili njen dalji razvoj, nakon što se primete prvi simptomi?

Tradicionalno se u ovim slučajevima koriste čajevi od lista peršuna, koprive i rastavića. Ovi čajevi povećavaju izbacivanje tečnosti, čime se pojačava ispiranje mokraćnih puteva, dok plod brusnice deluje na drugačiji način. Brusnica sadrži supstance koje onemogućavaju vezivanje bakterija za zid sluznice, čime se sprečava njihovo zadržavanje i razmnožavanje.

Urobibi je instant čaj koji sadrži kombinaciju odabranih prirodnih sastojaka koji podstiču prirodan odbrambeni mehanizam mokraćnih puteva i efikasni su u borbi protiv infekcija.

Urobibi sadrži ekstrakte navedenih biljaka i vitamin C, brzo se priprema i ima prijatan ukus maline. Mogu ga koristiti i deca od 12 meseci starosti, a naročito je zgodan za onu sa “čvrstim stavom”, koju je teško nagovoriti da piju veće količine čajeva, jer je dovoljno jednom dnevno popiti kesicu čaja rastvorenu u 50ml tečnosti. Može se koristiti samostalno ili kao dopuna antibiotskoj terapiji.

Ako simptomi infekcije mokraćnih puteva potraju duže od tri dana ili se pojavi povišena temperatura, potrebno je obratiti se lekaru.

ApotekaPlus_UrobibiPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top