Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Draga menopauzo, dosta mi te je!

Koliko ste puta izgovorili ovu rečenicu, umorni od svega što menopauza nosi sa sobom?

Svako životno doba obiluje lepim, ali i izazovnim momentima. Ženama je to, između ostalog, i period menopauze. Menopauza predstavlja kraj fizioloških menstrualnih krvarenja, odnosno kraj reproduktivnog doba žene. Smatra se savršeno normalnim ako se to desi između 40. i 58. godine, što zavisi od genetike i načina života. Fizički simptomi menopauze uključuju nalete vrućine, glavobolje, vrtoglavice, drhtavicu i bolove u zglobovima. Dugoročni efekat opadanja nivoa estrogena je osteoporoza (porozne i krte kosti). Psihološki problemi menopauze uključuju depresiju, iritabilnost, anksioznost, nervozu, napade plača, nemogućnost koncentracije i osećaj gušenja.

A kako se nositi sa svim ovim poteškoćama?

Ekstrakt biljke Cimicifuga racemosa jedan je od najefikasnijih u smanjenju neprijatnih psihičkih i emocionalnih simptoma udruženih sa menopauzom. Preparati Cimicifuge uspešno se koriste preko 50 godina za ublažavanje ApotekaPLUS_menopauzategoba poput naleta vrućine (valunga), noćnog znojenja i promena raspoloženja.

Brojne kliničke studije govore o efikasnosti preparata Cimicifuge. Efekti terapije mogu se osetiti već nakon dve nedelje primene, a u prvom mesecu terapije broj valunga se može i prepoloviti. Preparati Cimicifuge su bezbedni, mogu se koristiti i tokom više meseci i nemaju uticaja na tkivo dojke. Uz ovu terapiju žene imaju značajno bolji kvalitet života i lagodno prolaze kroz ovaj buran period.



Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top