Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

KAKO SE IZBORITI SA OSETLJIVIM STOMAKOM? DA LI ČAJ OD KAMILICE POMAŽE?

Izloženost stresnim situacijama, preosetljivost na hranu i narušena crevna mikroflora uzrokuju niz neprijatnih simptoma poput nadimanja, grčeva, bolova, poremećaja ritma pražnjenja creva. Kako bi uspostavili i održali prirodnu ravnotežu, sve više ljudi rešenje pronalazi u prirodi.

Čaj od kamilice je važan deo tradicionalne medicine, dok nam je moderna otkrila da apigenin iz njenog cveta pomaže opuštanje glatkih mišića u zidu creva i tako umiruje grčeve u stomaku. Sličan efekat ima i list nane, pa se kombinacija ovih biljaka može koristiti kao efikasna prirodna pomoć kod bolnih grčeva u stomaku i crevima.

U crevima čoveka žive milioni korisnih bakterija, koje imaju svoju ulogu u varenju hrane, zaštiti od patogenih bakterija (izazivači bolesti), sintezi vitamina, pravilnom funkcionisanju imunog sistema. Korisne i patogene bakterije su u crevima u stalnoj međusobnoj borbi koja utiče na zdravlje celog oranizma. Za poželjan ishod ove borbe, od pomoći je unos probiotika, korisnih bakterija, preko fermentisanih mlečnih proizvoda.

Za dobro funkcionisanje sistema za varenje, važno je održavanje normalne dinamike pražnjenja creva. Pomaže i redovna fizička aktivnost i ishrana bogata vlaknima, posebno inulinom. Za korisne bakterije u našim crevima, inulin je hrana, dok proizvodi razgradnje inulina ubrzavaju pokrete zida creva i olakšavaju pražnjenje.

Cink, kao sastojak velikog broja enzima, učestvuje u razgradnji i iskorišćenju proteina i ugljenih hidrata, pa nedovoljan unos može da uspori metabolizam. Cink ima veliku ulogu u jačanju imuniteta i odbrane organizma od izazivača bolesti, a ako do dijareje ipak dođe, skratiće trajanje i ublažiti njen intenzitet.

PROBalans je najnovija generacija probiotika za brzo uspo-stavljanje ravnoteže varenja i regulaciju crevne mikroflore. Sadrži jedinstvenu formulaciju odabranih probiotskih bakterija, inulin, apigenin iz cveta kamilice, ekstrakt lista nane, cink i vitamin B6.

Apotekaplus_probalansPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top