Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Najčešći problemi sa grlom u prolećnom periodu

Simptomi poput grebanja u grlu i nadražajnog kašlja se mogu javiti tokom čitave godine, ali naročito su česti pri naglim promenama vremena. Nabrojanim simptomima još možemo dodati promuklost i promenjenu boju glasa, koji često ni sami ne možemo prepoznati. Najčešći uzročnici ovih simptoma su virusne i bakterijske infekcije gornjih disajnih puteva, ali naprezanje glasnih žica pogoršava stanje.

Topao, klimatizovan, suv vazduh, dim cigareta kao i dug neprekidni govor ili pevanje mogu štetno delovati na grlo. Tako grlo gubi zaštitni sloj sekreta i postaje podložno virusima i bakterijama.

 

Islandski lišaj – pomoć iz prirode

 

Islandski lišaj se koristi u tradicionalnoj medicini još od 17. veka za lečenje kašlja i upalnih stanja ždrela. U medicinske svrhe najpre se koristio na Islandu, ali primena mu se vrlo brzo proširila i na druge zemlje, tako da je danas jedan od najpopularnijih biljnih proizvoda kada je u pitanju lečenje kašlja i uopšte, upalnih stanja ždrela.

Glavni lekoviti sastojci lišaja su gorke supstance i sluzi koje oblažu nadraženu i oštećenu sluznicu gornjih disajnih puteva, odnosno usta i ždrela i tako sprečavaju nadražaj na kašalj, grebanje u grlu i promuklost.

Osim toga, aktivne komponente islandskog lišaja imaju i preventivnu ulogu pa ga redovno mogu koristiti osobe koje su sklone problemima poput suve sluznice usta, grla i ždrela, koje često muči suvi nadražajni kašalj, promuklost ili osećaj grebanja u grlu.

Isla® moos se ubraja u najstarije gotove farmaceutske proizvode u Nemačkoj. Davne 1860. godine osnivač kompanije Engelhard, Karl Filip Engelhard, razvio je i proizvodio „Isla® moos pastu“ koja je postala omiljen i poznat proizvod, iz koje su kasnije nastale Isla® pastile.

Isla® pastile se zbog pomoćnih sastojaka postepeno otapaju u ustima i oslobađaju aktivne komponente koje stvaraju zaštitni mucilaginozni sloj na površini sluznice. Isla® pastile deluju lokalno na sluznicu grla i ždrela i pružaju zaštitu, negu i regeneraciju sluznice grla u slučajevima suvog kašlja i promuklosti.

Isla® pastile su dostupne u 4 prijatna ukusa:

  • Mint – ukus nane, bez šećera
  • Cassis – ukus crne ribizle, uz dodatak vitamina C, bez šećera
  • Moos – originalni, biljni ukus
  • Ginger – ukus đumbira i meda

 

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top