Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Olakšajte simptome bolnih i ukočenih zglobova

Reumatske bolesti predstavljaju je opšti naziv za više od 100 različitih oboljenja, koja su povezana sa bolovima i upalom zglobova. Tri najčešća oblika su osteoartritis, reumatoidni artritis i giht. Osteoartritis je jedno od najčešćih oboljenja u odrasloj populaciji a polovina obolelih je starija od 65 godina, mada se prve tegobe izazvane upalom zglobova mogu javiti i mnogo ranije. Ova oboljenja nisu deo starenja ali različiti faktori sredine ( bakterijske infekcije, povrede , stres)  kao i genetska predispozicija igraju važnu ulogu u razvoju bolesti. Osteoartritis se češće javlja kod žena i dodatni rizik za pojavu bolesti  su prekomerna težina, povrede i godine života. Obično zahvata hrskavicu kolena, kukova, vrat, prste i donji deo leđa. U najtežim slučajevima hrskavica se može potpuno uništtiti i tada nastaju snažni bolovi i veomа slaba pokretljivost. Ovakvo stanje dovodi do opadanja kvaliteta života, može se razviti nesanica, anksioznost i depresija. Konkretan lek za lečenje uzroka osteoartritisa ne postoji već je celokupna terapija simptomataska što znači da se primenjuju analgetici i protivupalni lekovi koji treba da olakšaju svakodnevni život, da umanjenje ukočenost i bolove.Vrlo je važno da se osim terapije primenjuju i prehrambeno –dijetetske mere kao što su blaga fizička aktivnost, masaža, tople kupke, zdrava ishrana i održavanje normalne telesne težine.

nodol

NO DOL Max tablete i NO DOL MAX gel redovnom primenom  donose olakšanje kod bolnih i ukočenih zglobova. Sadrže kombinaciju prirodnih sastojaka koji omogućavaju  fiziološko funkcionisanje  zglobova i hrskavice , olakšavaju pokretljivost , smanjuju bol, otok i  upale .

NO DOL Max tablete  osim regenerativnih sastojaka (glukozamin i kondroitin) sadrže i ekstrakt aloje i biljke đavolja kandža. Ovi sastojci deluju protivupalno što smanjuje bol  i ukočenost.

NODOL Max tablete  se preporučuju kod svih vrsta zapaljenskih i degenerativnih promena na zglobovima.  NO DOL MAX  gel  se uspešno koristi  u sonoforezi u fizikalnoj terapiji  ali takođe daje odlične rezultate i u kućnoj primeni jednostavnom

masažom bolnih zglobova. NO DOL MAX  gel i  NO DOL Max tablete takođe mogu biti korisne u prevenciji  sportskih povreda  ali i za oporavak nakon povreda  tetiva , mišića i zglobova.

NO DOL Max

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top