Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

ProbioKid immuno – potreban i važan za imunitet snažan

Infekcije respiratornog sistema predstavljaju najčešće infekcije u humanoj populaciji. Respiratorne infekcije se veoma brzo šire, jer se prenose kijanjem, kašljanjem ili neposrednim kontaktom obolelih sa zdravim osobama.

Od akutnih respiratornih infekcija deca prosečno obole u proseku 4-7 puta godišnje, dok ona koja borave u dečjim kolektivima (jaslice, vrtići, škole…) značajno češće.

Ne sme se zanemariti i činjenica da stalnim kontaktom sa izazivačima infekcije dečiji organizam postepeno gradi prirodno stečenu imunost koja će mu pomoći da pri narednim susretima sa već poznatim „napadačima” ne reaguje infekcijama već asimptomatski.Probiokid

Često se simptomi infekcije gornjih disajnih puteva od strane roditelja pogrešno tumače i odmah se pribegava agresivnoj, najčešće antibiotskoj terapiji za koju praktično i nema osnova, jer su izazivači najčešće virusi. Da li je u pitanju bakterijska ili virusna infekcija će proceniti pedijatar na osnovu pregleda i iz osnovne laboratorijske analize (iz takozvane leukocitarne formule) i ujedno odrediti da li je lečenje potrebno i propisati odgovarajuće lekove.

Na roditeljima je, posebno u sezoni respiratornih infekcija (oktobar-april), da se pobrinu o prevenciji tj. da zaštite svoju decu jačajući im imunitet, odnosno da im obezbede prirodnu odbranu od infekcija.

Poznato je da je imuni sistem zapravo odbrambeni sistem, koji štiti organizam od štetnih uticaja različitih agenasa iz spoljašnje sredine. Ono što se manje zna je da su creva najveći organ imunog sistema čoveka, jer se u njihovom zidu nalazi preko 70% ukupnog broja imunih ćelija organizma.

Zbog toga je crevna mikroflora, koju čine milijarde korisnih (probiotskih) bakterija prirodno nastanjenih u crevima, veoma važna za pravilan razvoj organizma.

Danas se smatra da crevne „probiotske” bakterije, posebno bifidobakterije, imaju izrazito važnu ulogu u formiranju imunog odgovora kod dece. Obzirom da se bebe rađaju sa potpuno sterilnom crevnom florom za njih je i te kako važno što brže sazrevanje digestivnog sistema, jer je to prva barijera u odbrani organizma. Deca tek sa dve godine života stiču imunitet odraslih. Upravo je u tom periodu važno delovati preventivno, odnosno pomoći u formiranju mikroflore creva deteta, čime se smanjuje rizik od eventualnog nastanka alergijskih i akutnih bolesti.

Na stvaranje imuniteta pored kvalitetnog način života, koji podrazumeva redovnu higijenu ruku i usne duplje, dovoljno sna, fizičku aktivnost, igru i boravak u prirodi na svežem vazduhu, značajnu ulogu ima i pravilna ishrana kao i uzimanje dijetetskih proizvoda koji sadrže probiotske bakterije, posebno iz roda bifidus.

ProbioKid immuno je preparat koji u svom sastavu sadrži upravo te korisne, takozvane, probiotske bakterije, kao i fruktooligosaharide koji u debelom crevu preve idealnu sredinu za njihov rast i povećanje broja, a koristi se u prevenciji respiratornih infekcija kod dece.

Kontinuiranom primenom ProbioKid immuno smanjuje se učestalost respiratornih infekcija, učestalost upotrebe antibiotika, broj digestivnih tegoba, učestalost pojave povišene telesne temperature, kašlja, rinoreje (sekrecije iz nosa) i broj dana odsustva iz obdaništa/predškolske ustanove.

ProbioKid immuno se preporučuje preventivno svakom detetu, za jačanje imuniteta i očuvanje opšteg dobrog stanja organizma. Posebno se preporučuje deci sa atopijskom konstitucijom, sklonoj alergijama, deci sklonoj čestim respiratornim infekcijama, kao i deci koja kreću, odnosno već su u kolektivu bilo da su u pitanju vrtići ili škole.

Za decu nam je posebno važno da budemo sigurni da smo izabrali kvalitetan, bezbedan i efikasan preparat za jačanje imuniteta, što ProbioKid immuno zasigurno jeste.

 

 

Mr ph. spec. Jelena ŠtekovićPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top