Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Vaš prijatelj za bezbrižne trenutke i uživanje u prirodi

Dermosens sprej zahvaljujući svom efektu hlađenja, etarskom ulju lavande, aloji, alantoinu i pantenolu uspešno otklanja svrab, iritaciju i crvenilo kože.

Sa dolaskom proleća, duži i topliji dani nam omogućavaju da po završetku obaveza, vreme za relaksaciju provedemo u prirodi.  Vikendom ili za vreme godišnjeg odmora gledamo da svakodnevno okruženje zamenimmo prirodom.

S jedne strane, priroda nam nudi uživanje, ali sa druge strane, sa sobom nosi izazove, kao što su: ujedi krpelja, komaraca i drugih insekata, žarenje koprive, meduze, reakciju na sunce, pa sve do, ne tako retkih, povreda i ozleda, alergija i slično. ApotekaPLU-svrab

Kada govorimo o krpeljima, oni su naš pratilac boravka u prirodi. Po povratku kući, potrebno je izvršiti detaljan pregled tela, kako bismo  utvrdili da nismo nekog neželjenog gosta pokupili sa sobom. Ukoliko se to ipak desi, krpelja bi trebalo odstraniti pažljivim uklanjanjem pincetom ili, specijalizovanim proizvodima koji nam omogućavaju uklanjanje krpelja. Ukoliko tome nismo vični ili sumnjamo na moguću infekciju, najbolje je otići u najbližu zdravstvenu ustanovu i obratiti se lekaru.

Manji problem sa zdravstvenog aspekta, ali dovoljno česti i neprijatni da bi ih zanemarili, mogu biti ujedi drugih insekata.

Radi prevencije ujeda krpelja, komaraca i drugih  insekata, najbolje je koristiti sredstva koja imaju repelentno i akaricidno dejstvo. Među prirodnim preparatima, rešenje mogu biti proizvodi koji u svom sastavu sadrže etarsko ulje lavande. Lavanda je dobar repelent, a dobro nam je poznata njena primena kod npr. zaštite odeće.

Svrab kože

Ako je do ujeda došlo, onda su od velike koristi sredstva, koja najčešće sadrže aktivne sastojke kao što su: aloja, alantoin, pantenol. Bitno je i da proizvod ima hladeća svojstva, gde će  kombinacija navedenih sastojaka smiriti svrab i omogućiti da se mesto ujeda smiri u najkraćem vremenskom periodu.

Kada su hladeća sredstva koja ulaze u sastav ovog tipa proizvoda u pitanju, mentol je komponenta koja se ne preporučuje za upotrebu kao nekada, pogotovo ako su u pitanju deca starosti do 3 godine. Umesto proizvoda sa mentolom, treba birati hladeća sredstva sa kontrolisanim hlađenjem, odnosno nementolna hladeća sredstva. Ona su dozvoljena za  primenu i kod beba od prvog dana, a preporuka su i za odrasle.

Ista kombinacija sastojaka: nementolno hladeće sredstvo, etarsko ulje lavande, alantoin, aloja i pantenol mogu da posluže i kod alergija na koži, kao i kod iritacija izazvanih žarenjem koprive i meduze.

Opekotine od sunca

Poseban problem, naročito ako govorimo o deci, predstavlja zaštita od sunca. Treba izbegavati direktno izlaganje suncu u period od 11 do 17h. Zaštitno sredstvo za sunčanje sa adekvatnim zaštitnim faktorom se podrazumeva. Kada se na koži uoči crvenilo, trebalo bi ta mesta isprskati sprejom koji ima hladeći efekat. Od ostalih komponenti trebalo bi da sadrži: aloju, alantoin, pantenol. S jedne strane, ublažiće neprijatne senzacije, a pored toga smanjiti upalu i pomoći da se koža što pre smiri i vrati u svoje normalno stanje.

Kada govorimo o preporučenom farmaceutskom obliku u kom treba da bude preparat, to je svakako sprej, jer omogućava idealno nanošenje. On dodatno naglašava efekat hlađenja, ne suši kožu, kao što to mogu da čine gelovi i ekonomičan je.

Ukoliko tokom leta ne potrošite ovakav tip proizvoda, nemojte ga bacati. On može da posluži za dalji tretman bilo koje vrste crvenila na koži praćenih svrabom. Može pomoći kod nekih ekcematoznih promena na koži, svraba kože u trudnoći, svraba kože u starijem strasnom dobu, pa i za smirivanje iritacije posle depilacije ili brijanja.

Preparat koji objedinjuje u sebi sve navedeno je Dermosens pH 5,5. To je sprej koji ima hladeći efekat zahvaljujući svom fresh-in, nementolnom hladećem sredstvu. Ostale njegove komponenete: etarsko ulje lavande, aloja, alantoin i pantenol će vam omogućiti da bezbrižno provedete svoje trenutke u prirodi.ApotekaPLUS-DermosensUživajte!Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top