Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Prirodno rešenje za proširene vene i hemoroide – Avaricon

Trudnoća je jedno zaista lepo stanje koje se spravom naziva „drugo“. Organizam žene doživljava brojne pozitivne promene, kako fizičke tako i psihološke. Nažalost, nekada dođe i do negativnih promena koje utiču na zdravlje trudnice a kasnije i porodilje. Veliki broj žena se u tom periodu po prvi put suočava sa proširenim venama ili hemoroidima. S druge strane, ima onih koje su taj problem imale i ranije, a tokom trudnoće im se stanje pogoršalo. Koliko je velika promena zavisi od broja prethodnih trudnoća, telesne mase i stanja venskog sistema pre trudnoće. Važno je na vreme reagovati a, pošto je ovaj period naročito osetljiv za ženu, poželjno je okrenuti se prirodnim preparatima, kao što je Avaricon.

Proširene vene u trudnoći i posle nje

prirodno rešenje za proširene vene Avaricon

U trudnoći materica raste i pritiska krvne sudove karlice, i na taj način otežava protok krvi. Pritisak je sve veći kako trudnoća odmiče, odnosno kako se beba pozicionira.  Sve veći pritisak na karlične vene se prenosi na vene na nogama, i to može dovesti do toga da se stvore proširene vene u trudnoći ili da se stanje pogorša u slučaju da su već postojale. Takođe, povećanje progesterona, jednog od glavnih hormona trudnoće, koji dovodi do opuštanja mišića i time sprečava razvoj kontrakcija, doprinosi lakšem stvaranju proširenih vena u trudnoći. Usled povećanog pritiska, odnosno povećane propustljivosti kapilara, nastaju prve tegobe. Kod proširenih vena to su osećaj teških nogu, otečeni gležnjevi, popucali kapilari na bedrima ili listovima. Kako trudnoća odmiče ove smetnje bivaju sve veće, dok se vene na nogama sve više uočavaju. Žene sa predispozicijom za vensku slabost ili ukoliko ona već postoji, se moraju više nego ostale trudnice pridržavati nekih pravila ponašanja: redovne šetnje, kontrola telesne težine, hidratacija, odmaranje sa podignutim nogama.

Nakon porođaja, ženama sa venskom slabošću se savetuje da što pre ustanu, hodaju, kreću se i da tako nastave i kada dođu kući. Proširene vene u trudnoći su retko uzrok njenog prekida ali mogu narušiti kvalitet života za vreme trudnoće zbog čega je važno misliti o njima i pre nje.

Hemoroidi – čest pratilac trudnoće

Hemoroidi se često javljaju za vreme trudnoće ali i pri samom porođaju. Zbog pritiska uvećane materice na trbušne vene i vene male karlice, usporava se protok venske krvi u predelu rektuma. Tegobe uzrokovane tim poremećajem uglavnom su vezane za drugu polovinu trudnoće kao i uz razdoblje nakon porođaja. Naime, retko se problemi s hemoroidima javljaju do 20. nedelje trudnoće.

Tegobe nastaju postepeno, najpre kao bezbolna krvarenja, ili kao rukom opipljivi jastučići u predelu anusa. Na početku u većini slučajeva su potpuno bezbolni. Posle postaju veći, i neprestano bolni, a posebno nakon stolice. Prve tegobe mogu da budu otok i jak bol u predelu analnog otvora. Upravo ova početna faza je pravi trenutak da se započne promena životnih navika i upotreba bezbednih ali efikasnih sredstava koja mogu olakšati tegobe. Najčešće se predlaže dijeta i higijenski režim koji podrazumeva obroke sa dosta vlakana, manje začinjenu hranu i dosta tečnosti. Takođe je potrebna redovna higijena analnog područja.

Na raspolaganju su brojni preparati, a najbolje je primenjivati kombinaciju sistemskog i lokalnog dejstva.

Avaricon ® linija preparata, jedinstvena formula koja pruža olakšanje

Avaricon porodica je pravo rešenje za zaustavljanje početnih simptoma kod proširenih vena i hemoroida, baš iz razloga što je vrlo pažljivo razvijena linija preparata.

Preparati iz Avaricon linije za vene jačaju zid krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, a time smanjuju i početne simptome proširenih vena. Imaju venoprotektivno, vazoprotektivno i antioksidantno dejstvo.

Avaricon kaspule imaju sistemsko dejstvo za ublažavanje tegoba izazvanih poremećajem venske cirkulacije nogu i hemoroida. Mogu se primenjivati od drugog trimestra, ali je za njihovu primenu tokom trudnoće neophodno da konsultujete svog lekara.

Avaricon gel sa svojstvom hlađenja i Avaricon krem za negu kože sa pantenolom za lokalno dejstvo, na mestu promene, su idealni za svakodnevnu primenu i sigurna su preporuka za početne stadijume proširenih vena, te smanjuju osećaj bola, teških nogu, grčeve, oticanje i nemir nogu.Avaricon

Avaricon hemor krem je namenjen za olakšavanje tegoba izazvanih hemoroidima, potpuno prirodan, na bazi lekovitog bilja (hamamelis, ekstrakt nevena, ulje nane, pantenol i alantoin). Nanosi se posle toalete analne regije. Zahvaljujući blagotvornom dejstvu sastojaka i posebnoj formulaciji njihovih koncentracija, posebno pogoduje osobama koje pate od tegoba, koje stvara upaljena, bolna i iziritirana i/ili isušena analna regija.

Takođe higijena analne regije je veoma važna, i preduslov je svakog lečenja. U situacijama kada nemate komfor kućnih uslova Avaricon HEMOR vlažne maramice su jedinstvene na tržištu i nude pravo rešenje u ovim delikatnim situacijama. Vrlo meke, jedinstvene formulacije, natopljene ekstraktima lekovitog bilja kao što su hamamelis, kamilica i aloja koje  predstavljaju bezbednu formulu za higijenu i negu iritirane kože i sluznice analne regije . Avaricon® HEMOR vlažne maramice su prijatne i nežne teksture. Pružaju prijatan osećaj čistoće i svežine tokom celog dana. Dodatni kvalitet je što je ovaj vlažni i meki toalet papir biorazgradiv, te ga možete baciti u toaletnu šolju nakon upotrebe.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top