Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Rešenje za uvučene i ravne bradavice

Jedan, ne mali broj dojilja suočava se sa problemom uvučenih ili ravnih bradavica. Ovaj problem majkama predstavlja manji ili veći izazov prilikom dojenja. U nekim slučajevima majke potpuno odustaju od dojenja zbog problema ravnih ili uvučenih bradavica. Česta sugestija koju može čuti buduća mama jeste da, ako ima ravne bradavice, neće moći da doji. U pitanju je klasičan mit, proistekao iz zamisli da beba sisa bradavicu.  To uopšte nije tako! Beba sisa areolu (tamni krug oko bradavice) stimulišući stvaranje mleka dok to radi.  uvučene i ravne bradavice

Usled homornskih promena tokom trudnoće dolazi do umnožavanja žlezdanog tkiva dojki usled čega se one uvećavaju. Posledica rasta je istezanje areola zbog čega bradavice izgledaju zaravnjeno sto dodatno zabrinjava buduće mame.

Najčešće prilikom početka dojenja usled hormonskih promena kao i samog čina sisanja, bradavice se same izvuku. Ukoliko to nije slučaj možete praktikovati takozvanu Hofmanovu tehniku.

Hofmanova tehnika podrazumava manuelnu tehniku izvlačenja bradvica na sledeći način: Stavite palčeve na koren bradavice, jedan nasuprot drugome. Istovremeno čvrsto stisnite povlačeći palčeve jedan od drugoga. Kružite prstima oko korena bradavice. Ovaj postupak treba svakodnevno ponavljati do pet puta. Vežbom se rasteže koža areola i dovodi do ispupčenja bradavice. Ne preporučuje se početi sa vežbama po Hofmanovoj tehnici pre nego što uđete u treće tromesečje trudnoće.

Imajući u vidu ovaj problem kao i način na koji se do sada rešavao (ponekad upotrebom šprica sa odsečenim vrhom koji bi nekad bradavice dodatno nadražio) stručnjaci sa Farin klinike patentirali su specijalno razvijen proizvod  – korektor bradavica. U pitanju je levkasti usisnik sa pumpicom. Proizvod je izrađen od silikona i najfinije plastike koja nežno naleže oko bradavice i blagom sukcijom izvlači zaravnjene ili uvučene bradavice. Proizvod je jednostavan a moguće ga je korstiti i jednom rukom. Mali je i lako prenosiv. Možete ga pronaći u plavoj ili roze boji.  Ne sadrži bisfenol A (BPA FREE). Možete ga jednostavno sterilisasti odkuvavanjem.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top