Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Uz jači imunitet, virusima je odzvonilo – ProbioKid immuno

Infekcije respiratornog sistema predstavljaju najčešće infekcije u pedijatrijskoj populaciji od kojih deca u proseku obole 4-7 puta godišnje, dok ona koja borave u dečijim kolektivima (jaslice, vrtići, škole…), značajno češće.

Respiratorne infekcije se veoma brzo šire, jer se prenose kijanjem, kašljanjem ili neposrednim kontaktom obolelih sa zdravim osobama. Najčešće su virusnog porekla, uglavnom traju kratko, protiču bez komplikacija i ne zahtevaju primenu antibiotika.probiokid imuno

Iako su najčešće bezazlene i prolaze bez komplikacija, akutne respiratorne infekcije, ipak remete svakodnevni ritam cele porodice. Kako bolesno dete nije za kolektiv, to neminovno vodi tome da zaposleni roditelji izostaju sa posla, što stvara dodatni stres celoj porodici. Stoga, ništa ne treba da bude važnije kako od detetovog zdravlja, tako i od zdravlja cele porodice. O zdravlju treba misliti na vreme, povesti računa o prevenciji, ojačati imunitet, posebno sada, kada je sezona respiratornih infekcija tu.

Dugo vremena smo se u brizi za naše zdravlje i zdravlje naše porodice oslanjali na ishranu baziranu na većoj upotrebi svežeg voća i povrća verujući da „zdravlje na usta ulazi“. Međutim, danas, u poređenju sa godinama koje su iza nas, hrana sadrži značajno manju količinu hranjivih materija koje su potrebne našem, a posebno dečijem organizmu, za pravilan rast i razvoj, kao i prevenciju virusnih i bakterijskih infekcija.

Kako bismo decu zaštitili od infekcija ne možemo ih držati pod staklenim zvonom, ali im možemo ojačati imunitet. Da bi se sprečilo oboljevanje najvažnija je prevencija.

Poznato je da je imuni sistem odbrambeni sistem koji štiti organizam od štetnih uticaja različitih agenasa iz spoljašnje sredine. Ono što se manje zna je da su creva najveći organ imunog sistema čoveka, jer se u njihovom zidu nalazi preko 70% ukupnog broja imunih ćelija organizma.  Zbog toga je crevna mikrobiota, koju čine milijarde korisnih (probiotskih) bakterija prirodno nastanjenih u crevima, veoma važna za pravilan razvoj organizma.

Obzirom da se bebe rađaju sa potpuno sterilnom crevnom florom za njih je i te kako važno brzo i pravilno sazrevanje digestivnog sistema, jer je to prva barijera u odbrani organizma. Deca tek sa dve godine života stiču imunitet odraslih. Upravo u tom periodu je važno delovati preventivno, odnosno pomoći u formiranju mikrobiote creva deteta, čime se smanjuje rizik od eventualnog nastanka alergijskih i akutnih bolesti. Održavanjem prirodnog balansa crevne mikrobiote jača se imunitet deteta. U tu svrhu se danas sve više koriste sinbiotici, kao što je ProbioKid immuno – preparati koji predstavljaju kombinaciju probiotskih bakterija i prebiotika.

Kontinuiranom primenom preparata ProbioKid immuno može doći do smanjenja učestalosti respiratornih infekcija, upotrebe antibiotika, pojave povišene telesne temperature, kašlja, rinoreje (sekrecije iz nosa) i broja dana odsustva dece iz kolektiva (i roditelja sa posla).

ProbioKid Immuno se koristi jednom dnevno, tako što se sadržaj kesice rastvori u soku, vodi, čaju ili nekom drugom napitku po želji. Za postizanje optimalnog efekta preporučuje se kontinuirana upotreba tokom perioda od nekoliko uzastopnih meseci.

Sada, kada je sezona respiratornih infekcija u punom jeku, moramo misliti o imunitetu naših najmlađih. Saveznik u toj borbi nam svakako može biti ProbioKid immuno, jer uz ProbioKid immuno virusima je odzvonilo.

Mr ph spec. Jelena Šteković

 

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top