Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

IZBRIŠITE OŽILJKE NA KOŽI

Pre ili kasnije, svako od nas ima neprijatno iskustvo sa povredama različitog tipa. U letnjem periodu, povrede kod dece su česte, pa su pravilna obrada rane, njeno lečenje i adekvatna terapija, nakon zarastanja, veoma važni za prevenciju posledica.

Ožiljci nisu samo znak fizičke povrede, već mogu imati ozbiljan uticaj na psihofizičko stanje.

_otekaplus_izbrišite_ožiljke

Ožiljci na licu, vratu ili drugim otkrivenim delovima tela mogu izazvati osećaj gubitka samopouzdanja. Nastaju kao posledica oštećenja kože zbog povrede, gde organizam rastom novog vezivnog tkiva nastoji da nadoknadi nastalo oštećenje pri čemu se nastali defekt, ukoliko se odmah ne tretira, ne može kasnije potpuno ukloniti.Tkivo ožiljka se razlikuje od okolne kože zbog toga što nedostaju folikuli dlaka, lojne i znojne žlezde. Takođe je prisutno i manje elastičnih vlakana, što može biti uzrok otvrdnjavanja i skupljanja ožiljka.

Nastali ožiljak može biti debeo, tvrd i zategnut. Što se pre počne sa lečenjem ožiljaka, veće su šanse da ožiljak ostane neprimetan.

Contractubex® se sa uspehom koristi preko 50 godina za lečenje ožiljaka. Njegova efikasnost je klinički dokazana, a po sastavu je jedinstven. Kombinacija tri sastojka – ekstrakt crnog luka, alantoin i heparin duboko prodiru u kožu i smanjuju stvaranje ožiljka iznutra.

Postoji u dva različita oblika – Contractubex® gel i inovativna forma Contractubex® flasteri, koji su odlični za  primenu kod male dece, naročito tokom noći.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top