Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Kad se javi sinuzitis boli glava, ali se muče i nos, uši i grlo

Sinuzitis je vrlo važno otkriti na vreme i pravilno lečiti, kako kod odraslih, tako i kod dece, kako na bi postao stalni životni pratilac. Hronično oboljenje sinusa može otvoriti vrata i nekim drugim bolestima.

Kad zaboli sinus, boli uvo, boli grlo, boli nos

Hladni dani jesu promoter različitih infekcija, pa i sinuzitisa. Odrasli, ali i deca, posebno školska, obično su meta sinuzitisa, a to može biti neprijatna bolest, naročito kada se ne dijagnostikuje na vreme i ne leči kako treba.

Kako se dobija upala sinusa?

Jednostavno – mikrorganizam stigne u sluzokožu koja oblaže sinuse iznutra, tamo se razmnožava, oštećuje je i nastaje zapaljenje.

Alergija takođe može doprineti nastanku sinuzitisa! Otok sluznice nosa se neretko prebaci i na sinuse, pa eto problema. Polen ponekad izaziva direktnu alergijsku reakciju sluznice sinusa, naročito kod starije dece koja imaju ponavljanu polensku kijavicu.

Šta još pomaže nastanku sinuzitisa?Sinuzitis, upala sinusa i Rilektus

Zapušen nos je “prijatelj” upale sinusa. Razlog je jednostavan – nema oticanja sekreta iz nosa, pa se sluzavi sekret nakuplja i u sinusnim šupljinama.

Staro medicinsko pravilo glasi: “Gde je zastoj, tu je infekcija”, pa se zapaljenje sinusa lako razvije kad je nos duže zapušen.

Tu je i predispozicija (sklonost) za nastanak ove bolesti – obično neko od roditelja (ili bližih srodnika) ima probleme sa sinusima.

Kako izgleda osoba koja ima upalu sinusa?

Glavobolja je veoma čest pratilac upaljenih sinusa i to ona glavobolja od koje imate utisak da vas boli cela glava, naročito u oblasti očiju, nosa, čela i slepoočnica. Češće se javlja ujutro, zbog nakupljenog sekreta koji vrši pritisak na okolna tkiva. Zapušen nos iz koga se “cedi” sekret, ali i noćni kašalj mogu ukazati na sinuzitis. Kada se ove smetnje produže, a naročito ako se pojavi povišena temperatura, oboleli stiže na pregled kod lekara.

Kad zaboli sinus, boli uvo, boli grlo, boli nos – pomaze Rilectus

Jedan od načina da što pre prevaziđete ove neprijatne simptome jeste uz pomoć Rilectusa. Rilectus je kombinacija biljaka koja ima afinitet upravo prema sluznici nosa i sinusa i dokazano deluje tako što razređuje sekret u sinusima i nosu i olakšava njihovo dreniranje, što jeste najvažniji korak u olakšanju neugodnih simptoma. Rilectus ima dva oblika – tablete namenjene odraslima, ali i oralnu suspenziju sa prijatnom aromom  jagode namenjenu deci i odraslima. Rilectus tablete u svom sastavu imaju crnu zovu (Sambucus nigra) koja deluje na snižavanje temperature i regeneriše sluznicu, verbenu (Verbena officinalis) koja smanjuje upalu grla i usne duplje. U sastavu tableta je i beli slez koji je tradicionalno poznat po smanjenju iritacije usne duplje, smanjuje nadražajni kašalj i olakšava iskašljavanje. Etarsko ulje origana je u novije vreme postalo veoma popularno jer je  prema brojnim člancima i iskustvima pokazalo značajne antimikrobne efekte.Rilektus za odrasle i decu sa sinuzitisom

U sastavu oralne suspenzije se osim pomenute crne zove, belog sleza i verbene, nalazi i biljka kiselica (Rumex acetosa) kao i  lincura, koja olakšava varenje kod dece koja još uvek nedovoljno dobro mogu da iskašlju sekret, već ga umesto toga progutaju.

Rilectus ublažava simptome sinuzitisa i jača imunitet gornjih partija gornjih respiratornih puteva i zbog toga je dragoceni saveznik u prevenciji i lečenju tegoba gornjih respiratornih puteva – doprinosi brzini izlečenja i smanjenju recidiva.

Bez obzira da li je reč o prehladi, sinuzitisu, upali ždrela, iritativnom kašlju, zapušenom nosu usled alergije – Rilectus pomaže!

 

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top