Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Najvažniji faktor za imunitet nije u apoteci

Uloga imunog sistema je da štiti organizam od svih činilaca koji bi mogli da naruše zdravlje. Od snage našeg imunog sistema zavisiće učestalost, jačina simptoma i trajanje bolesti poput prehlade i gripa, kojima smo naročito izloženi u ovo doba godine.

A od čega zavisi naš imuni sistem?

Pčelinji proizvodi su tradicionalni saveznici u borbi protiv različitih bolesti, kao bogat izvor minerala i antioksidanasa. Kiseli kupus i fermentisani mlečni proizvodi (kiselo mleko, sirevi) izvor su probiotskih bakterija koje imaju važnu odbrambenu ulogu u našem organizmu.

Zaista, zdravlje na usta ulazi! Postavite trpezu bogatu svežim voćem, povrćem, proizvodima od celog zrna žitarica. Za salate koristite hladno ceđena ulja, a ukoliko ne možete odoleti prženoj hrani, bar se preusmerite na pečenje na svinjskoj masti ili papiru za pečenje.

Pijte vodu i pre nego što osetite žeđ.

Lezite bar pre 11h i spavajte u mraku, bez uključenog bežičnog interneta, jer samo tako omogućavate organizmu da proizvede melatonin, stimulator imuniteta, zadužen za sniženje nivoa hormona stresa.

Bilo kakav vid fizičke aktivnosti u trajanju od najmanje pola sata 2-3 puta nedeljno podstiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i doprinosi ubrzanom oslobađanju od toksina.

Ako se i pored primenjenih saveta, teško borite sa sezonskim infekcijama, porazgovarajte sa svojim farmaceutom i zajedno pronađite najadekvatnije rešenje, po meri vašeg zdravlja.

I na kraju, ali ne najmanje bitno, smejte se uprkos svemu i oslabićete razornu moć stresa. Vaše odluke su najvažniji faktor za imunitet. Brinite o sebi, a mi ćemo o Vama.

dipl. farm. Irena Filipović

Apoteka PLUS Braća FilipovićPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top