Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Prirodno rešenje za miran san

Svakodnevne stresne situacije neminovno utiču na pojavu nervoze, napetosti, a u nekim situacijama i do remećenja normalnog ciklusa spavanja. Iako su ovi problemi učestaliji u modernom načinu življenja i stotinama godina unazad ljudi su nalazili rešenja kako da se izbore sa ovim problemima. Rešenje su nalazili u prirodi i njenom biljnom bogatstvu.

Valerijana (Valeriana officinalis) je biljka koja se od davnina koristi u terapiji nesanice. Danas se preparatiApotekaPLUS_prirodno_rešenje_za_miran_san na bazi valerijane mogu kupiti i bez recepta. Potrebno je 2-4 nedelje upotrebe da bi se primetili efekti. Obično se uzima između 30 i 60 min. pre spavanja. Valerijana obično ne utiče na sposobnost za vožnju i ne stvara jutarnju pospanost.

Matičnjak (Mellisa officinalis) je, pored drugih svojih svojstava, najpoznatiji kao prirodni lek protiv depresije, uznemirenosti, napetosti i drugih poremećaja izazvanih stresom.

Hmelj (Humulus lupulus) je takođe jako dobar prirodni sedativ. Olakšava nervozu, stres, podstiče san.

Kada se spoje ova tri biljna ekstrakta (valerijane, matičnjaka i hmelja) dobija se izvrsna kombinacija za miran san i otklanjanje napetosti i nervoze.

Jedan od takvih proizvoda, koji ima ovu kombinaciju, je Sedacur. Preparati ovakvog sastava ne stvaraju zavisnost i ne čine da se osećate omamljeno. Preporučuju se osobama koje imaju problem sa nesanicom, starijim osobama kao i svim osobama izloženim svakodnevnom stresu i psihičkoj napetosti koju nosi moderan način života (stres na poslu, ispitni rokovi, obaveze kod kuće).Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top