Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Aktuelnost

Čuvajte svoje zdravlje i srce

U toku septembra obeležava se Svetski dan srca koji za cilj ima da podigne svest ljudi širom sveta da su bolesti srca i krvnih sudova jedan od vodećih uzroka smrti. Svetska federacija za srce ističe da najmanje 85% prevremenih smrtnih ishoda može da se spreči kontrolom glavnih faktora rizika: pušenje, gojaznost, nepravilna ishrana i fizička neaktivnost. Ostali faktori koji povećavaju rizik od srčanih oboljenja su dijabetes, prekomerno korišćenje alkohola, visok krvni pritisak i visok nivo “lošeg” holesterola.

ApotekaPLUS-SRCE Poslednjih godina sve veću ulogu u prevenciji i rehabilitaciji kardiovaskularnih bolesnika ima fizički trening. Fizički aktivne osobe imaju dva puta manji rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti, čak i u prisustvu glavnih faktora rizika. Dozirana, kontrolisana i kontinuirana fizička aktivnost smanjuje mortalitet bolesnika posle infarkta miokarda.

Pokažite svojim primerom ili utičite na blisku osobu da bude odgovorna i da usvoji zdrave navike koje su od vitalnog značaja za prevenciju zdravstvenih tegoba kardiovaskularnog sistema.

S tim u vezi, ovog meseca pripremili smo za sve članove Kluba Senior PLUS dodatne pogodnosti i mesečne popuste na preparatima koji se savetuju preventivno ili u okviru terapije za KVS oboljenja.

Čuvajte svoje zdravlje i srce.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top