Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Aktuelnost

Kako da negujete svoju kožu u zimskom periodu?

Da li ste ikada primetili kako vaša koža reaguje na promenu godišnjih doba? Ako je tako, verovatno ste primetili da vaša koža često postaje suva i perutava u hladnijim zimskim mesecima. Hladan vazduh napolju, suv topao vazduh u zatvorenim prostorima, nizak nivo vlažnosti i oštar zimski vetar mogu narušiti vlažnost vaše kože. Ovo može učiniti da vaša koža izgleda mnogo manje blistavo nego inače – ne samo vaše lice, već i vaše ruke, stopala i velike regije tela. 

Neki od najčešćih znakova i simptoma suve kože uključuju: perutanje, crvenilo, gruba tekstura, svrab, iritirana koža, pukotine na vašoj koži, peckanje…

Postoje i sastojci za negu kože koji mogu ispuniti više uloga, učiniti sve što je potrebno za negu, hidrataciju i lepotu. Pantenol je jedan od ovih sastojaka.

Pantenol ima mnoštvo prednosti, ali možda je njegova najupečatljivija uloga koju ima -hidratacija. Pantenol u koži postaje vitamin B5, koji je poznat po svojim hidratantnim svojstvima. Kao sredstvo za zadržavanje vlage, pantenol povlači vlagu iz dubljih slojeva kože pa ona izgleda čvršće i duže ostaje meka i vlažna.

Kao nežan sastojak koji obnavlja vlagu, pantenol bi trebao biti deo svake rutine nege kože protiv starenja. Suva, dehidrirana koža često izgleda mnogo starije, ali pantenol može pomoći da se koži unese deo te vlage, pomažući da se smanji pojava finih linija i bora. Pomoći će da se stvori izgled svetlijeg, glatkijeg tena i poboljšaće se izgled tonusa kože i sjaj. Konačno, odlično deluje sa svim tipovima kože i u kombinaciji sa drugim sastojcima. Dakle, ne morate brinuti da li će to delovati na vašu kožu ili će uticati na efikasnost drugih sastojaka.

Pantenol pena – Tvoj Novi Pantenol!

Sastojci novog proizvoda u paleti bogatog Galenikinog portfolija su: D- panthenol 9%, aloe vera, alantoin, vitamin E. Pena se lako nanosi na veliku površinu tela i pogodna je za negu velikih regija kože, nakon tuširanja, posle depilacije. Brzo se upija i ne ostavlja tragove.

Pena se preporucuje za:

  • Negu i hidrataciju kože
  • Negu velikih regija kože u zimskom periodu
  • Regeneraciju kože nakon depilacije/epilacije

Proizvod podstiče regeneraciju tkiva i ima protivupalno delovanje. Osnovna komponenta proizvoda je Dexpanthenol (9% D-panthenol). Ovaj sastojak se brzo apsorbuje u ćelijama kože i pretvara u pantenonsku kiselinu koja je sastavni deo koenzima A i ima važnu ulogu u stvaranju i regeneraciji  oštećene kože. D-pantenol podstiče stvaranje kolagenskih vlakana, podstiče aktivnu obnovu kože, normalizuje ćelijski metabolizam. Alantoin doprinosi stimulisanju rasta ćelija, što rezultira obnavljanjem tkiva i epitelizacijom ćelija kože. Ima antioksidativni, hidrirajući i umirujući efekat na kožu. S obzirom na dobra hidrirajuća svojstva, doprinosi boljem upijanju od strane kože. Pogodan je za negu jako osetljive kože, iritirane (nakon epilacije, sunčanja), kao i aknozne kože. Zbog ekstrakta aloe vere, pena aktivno obnavlja oštećena područja kože, brzo je umiruje i vlaži. Vitamini E u sastavu ovog proizvpda doprinosi antioksidativnoj zaštiti i omekšavanju kože.

Dakle, ako već niste, pronađite način da pantenol postane deo vaše rutine nege kože, posebno ako imate suvu kožu. Obećavamo dPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top