Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Aktuelnost

Danas je Međunarodni dan prijateljstva

Danas ne smete da zaboravite svoje prijatelje. Brzo ih zagrlite ili pozovite i recite koliko Vam znače. Javite se onima, koje dugo niste čuli i razveselite ih uz nekoliko toplih reči. Zajedno danas proslavite Međunarodni dan prijateljstva, dok samo prijateljstvo treba da slavite svakog trenutka.

ApotekaPLUS-međunarodni dan prijateljstva

Međunarodni dan prijateljstva uvršten je u kalendar Ujedinjenih nacija 2011. godine, imajući na umu viziju da prijateljstvo među ljudima, zemljama i kulturama može stvoriti i graditi nove mostove, čime se održava mir. Ovaj dan se širom sveta obeležava 30. jula.

Samu inicijativu, UNESCO je predstavio Generalnoj skupištini Ujedinjenih nacija još 1997. godine. Ona je definisala kulturu mira kroz vrednosti, stavove i aktivnosti, koje odbacuju sve vrste nasilja, uz nastojanja da se spreče mogući konflikti već u samim počecima.

Ljudi na planeti se suočavaju sa mnogim izazovima, krizama i podelama: siromaštvo, nasilje i kršenje ljudskih prava, narušavanje mira, bezbednosti, razvoja i društvenog sklada. Da bismo se suočili s tim krizama i izazovima, moramo se boriti protiv njihovih uzroka, očuvanjem duha ljudske solidarnosti. Solidarnost može imati različite oblike, a jedan od njih je i prijateljstvo.

Kroz prijateljstvo i razvijanjem čvrstih veza međusobnog poverenja, dolazimo i do stabilnosti, koja nam pruža zaštitu. Zahvaljujući tom štitu, poželimo da napredujemo i budemo bolji.

Mi ljudi, kao socijalna bića, svesni smo važnosti prijatelja u našim životima. Neka Međunarodni dan prijateljstva bude povod da se proslavi ova posebna veza, kao i važnost prijateljstva u životu svakog čoveka.

Prijateljstvo predstavlja ključ za sreću. Ono se stalno menja i sazreva zajedno sa ljudima, preoblikuje se i učvršćuje, ali  je suština prijateljstva uvek ista. Od prijatelja se očekuje da bude neko na koga se možemo osloniti, neko sa kim ćemo podeliti i lepe i one manje lepe trenutke. Prijatelj je uvek tu da nas sasluša, posavetuje, nasmeje, uteši ili samo ćuti sa nama.

Pravi prijatelji koračaju zajedno kroz život i velika su podrška i oslonac jedan drugom. Pravog prijatelja možete pozvati u svako doba i on će biti tu za Vas. On nam daje potpunu slobodu da budemo ono što jesmo. Prihvata nas bezuslovno sa svim našim vrlinama, ali i manama.

Sa prijateljem nikada nismo sami, zato čuvajte svoje prijatelje i srećan Vam Međunarodni dan prijateljstva.

Mi ćemo se potruditi da sačuvamo i unapredimo naše prijateljstvo sa Vama.

Vaše Apoteke plusPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top