Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Pantenol – blagodet i za roditelje i bebe

Rođenje deteta jedno je od najsrećnijih i najuzbudljivijih trenutaka u životu žene. Ali, dani nakon porođaja za većinu novopečenih majki su koliko lepi, toliko i stresni i iscrpljujući. Kako bi povratak iz porodilišta protekao što jednostavnije, poželjno je unapred pripremiti sve što je potrebno za negu mame i bebe. U maminoj i bebinoj kozmetičkoj torbici je vrlo korisno imati proizvode iz Galenikine Pantenol kolekcije.

Pantenol je odavno poznat kao blagotvoran i ljudi ga u različitim oblicima imaju u kući za razne namene. U sastavu je mnogih proizvoda sa razlogom. Čitajući naredne redove saznaćete šta to sve čini pantenol tako vrednim i za šta se sve Galenikina Pantenol kolekcija može koristiti u toku trudnoće i nakon porođaja.Galenika Pantenol

Dekspantenol, aktivan sastojak  Pantenol kolekcije, pretvara se u organizmu u pantotensku kiselinu (vitamin B5) . Sastavni je deo koenzima A, koji je neophodan za metabolizam ugljenih hidrata, masti i belančevina, sintezu steroidnih hormona i detoksikaciju nekih proizvoda metabolizma. Dekspantenol je neophodan za pravilno funkcionisanje epitela i kože, kao i za rast kose i noktiju. Dokazano je da mu je antioksidativna aktivnost približno jednaka aktivnosti vitamina E. Ubrzava regeneraciju tkiva i prekrivanje rane novim epidermom, ublažava osećaj svraba, a poseduje i antiinflamatornu aktivnost.

Kada dođe do nedostatka pantotenske kiseline ili do poremećaja funkcija na nivou kože, sluznice i kose u kojima ona učestvuje, razvoj epitelnog tkiva biva ugrožen, nastaju dermatitis, zapaljenja sluznice, poremećaji rasta kose i depigmentacija dlake. Da bi se sprečila pojava ili ublažile nastale promene neophodna je adekvatna nega. Za negu zdrave i regeneraciju oštećene kože, sluznice i kose  preporučuju se preparati PANTENOL kolekcije i to Pantenol mast, Pantenol krem, Pantenol rastvor i Pantenol oriblete.

Pantenol krem i mast uspostavljaju prirodnu vlažnost, mekoću i elastičnost kože. Pomažu u zarastanju rana i opekotina, ublažavaju svrab, crvenilo i peckanje kod alergijskih procesa. Koriste se i za negu i sprečavanje pucanja bradavica dojki kod dojilja. Za negu suve kože može se koristiti i kod odraslih i kod beba.

Pantenol krem i mast

Pantenol rastvor koristi se za ispiranje i oblaganje opekotina, oderotina i drugih povreda na koži i sluzokoži, kao i kod zapaljenja kože izazvanih prekomernim sunčanjem ili trenjem. Ubrzava rast kose i vraća joj neophodnu vlažnost i sjaj. On će delovati antiinflamatorno i krajnje umirujuće na kožu glave. Ovaj rastvor mogu koristiti svi bez obzira na starosnu dob, a isto tako odgovaraće i svim tipovima kože. Kada je tretman za oštećenu kosu u pitanju, ovo je jedan od najpouzdanijih proizvoda, jer vraća sjaj kosi, obnavlja dlaku, ubrzava rast i sprečava cvetanje i dalje oštećivanje već kozmetički tretirane kose.Pantenol rastvor

Pantenol rastvor se koristi i za inhalacije u slučaju prehlade i suvog, nadražajnog kašlja, zajedno sa fiziološkim rastvorom. Oblaže sluznicu, pomaže regeneraciju i smiruje iritaciju.

Pantenol oriblete se primenjuju za ublažavanje tegoba i stimulisanje regeneracije sluznice usne duplje, ždrela, jezika i desni kod akutnih i hroničnih neinfektivnih zapaljenskih procesa, kod infektivnih zapaljenskih procesa – uz odgovarajuću antimikrobnu terapiju, kod iritacija izazvanih duvanskim dimom, manjih povreda i opekotina. Mogu ih koristiti deca od 12 godina starosti.Pantenol oriblete

Pantenol – rešenje za mnoge probleme!

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top