Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Šta je potrebno Vašem detetu da bi bilo pametnije?

U grčkom alfabetu, slovo omega je poslednje, dok je u razvoju i rastu beba, omega-3 masna kiselina (DHA) prva po značaju za razvoj mozga i čula vida.

DHA omega-3 masna kiselina je važna strukturna komponenta mozga, nervnih ćelija i mrežnjače oka.  Akumulacija  DHA omega-3 masne kiseline utiče na pravilan razvoj mozga, kognitivnih (razvoj opažanja, mišljenja, pamćenja, učenja) i mentalnih funkcija, kao i na normalan razvoj vida, posebno u poslednjem trimestru trudnoće i u prvoj godini života kada su rast i razvoj mozga najintenzivniji.

U prvoj godini života dolazi do razvoja vida, sluha, govora i kognitivnih funkcija. U drugoj godini do adolescencije dolazi do razvoja viših mentalnih funkcija. U tom periodu, dok se u neuronima javljaju  značajne promene, redovnim unosom DHA omega-3 masne kiseline možemo da utičemo na  razvoj nervnog sistema deteta, mozga i mentalnih funkcija, poboljšanje psihomotornih funkcija, na normalni razvoj vida, oštrine i funkcije oka.

Najbogatiji izvor DHA omega-3 masne kiseline je ulje mikroalgi. Pored ulja mikroalgi, izvor ulja DHA se nalazi i u masnoj morskoj ribi, kao što su losos, tuna, sardina, haring kao i som, samo u nešto nižoj koncentraciji.

Zbog navika u ishrani (manje od dva obroka masne ribe nedeljno) majčino mleko ne sadrži preporučene dnevne količine DHA omega-3 masne kiseline, samim tim beba ne dobija dovoljno DHA omega-3 masne kiseline i zbog toga je važna suplementacija, odnosno dodavanje DHA omega-3 masne kiseline ishrani beba.

Suplementacija DHA omege preporučuje se:

  • Novorođenčadima od 8. dana života do kraja 3. godine života jer je taj period presudan za razvoj kritičnih moždanih funkcija kod dece.
  • Deci koja imaju problem sa poremećajem pažnje, jer je dokazano da suplementacija DHA omega-3 masne kiseline smanjuje poremećaj pažnje, deca su boljeg raspoloženja, bolje pamte i koncentaracija je na višem nivou.

 

Zašto baš Babytol DHA Omega?

Novi preparat, Babytol DHA Omega sadrži ulje DHA koje je dobijeno iz ulja mikroalgi (ne iz ribljeg ulja), pod strogo kontrolisanim uslovima proizvodnje. Ulje mikroalgi je najčistiji i najbogatiji izvor DHA, visoke koncentracije.

Ukoliko želite da Vaše dete razvije emocionalnu inteligenciju, da bude  pametnije, sposobno da od malena lako i brzo rešava svaku prepreku neophodno je da obezbedite Vašoj bebi od rođenja DHA, najbitniju omega-3 masnu kiselinu, koja je važna strukturna komponenta mozga i oka.

U skladu sa kliničkim dokazima, EFSA (Evropska agencija za bezbednost hrane) je potvrdila ulogu DHA omega-3 u razvoju vida i dala je preporuku za suplementaciju, od 8. dana života do kraja 3.  godine  života, i to u dozi od  100mg DHA (omega-3 masna kiselina).

Kliničke studije dokazuju da primena DHA (omega-3 masne kiseline) umanjuje rizik od pojave alergije, astme i infekcija za 70%.

 

Preporuka za upotrebu Babytol linije proizvoda

Ukoliko je Vaša beba na preporučenoj profilaksi vitamina K1 sa  kapsulama Babytol D3 + K1 do kraja 3. meseca nakon rođenja, preporučuje se istovremana primena preparata Babytol DHA Omega, a nakon toga, od 4. meseca preporučuje se primena kapsula Babytol D3 + DHA Omega do kraja 3. godine.

Ukoliko je Vaša beba pre 3. meseca prešla na mešovitu ishranu sa više od tri obroka mlečnih formula dnevno, možete preći sa preparata Babytol D3 + K1 na Babytol D3 + DHA Omega i pre 4. meseca jer su mlečne formule obogaćene vitaminom K1, pa nema potrebe za dodatnim unosom ovog vitamina.

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top