Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Vlažne maramice za bebe bez hemikalija – WaterWipes

Koža novorođenčadi i beba je mnogo nežnija nego koža odraslih. Zbog toga bi je trebalo čistiti što nežnijiim i prirodnijim elementima. Koža novorođenčadi i beba je fiziološki drugačija od kože starije dece i odraslih, u pogledu sastava, strukture i funkcije. Njihova koža je tanja i osetljivija (spoljašnji sloj kože je 30% tanji nego kod odraslih). Zbog svega toga nežna koža zahteva posebnu negu, jer do 50% beba bar jednom dobije pelenski osip, zbog kontakta sa hemijskim sastojcima koji se nalaze u kozmetici nekoliko puta u toku dana. Te hemije nema u WaterWipes vlažnim maramicama.Vlažne maramice za bebe bez hemije

Apsorpcija štetnih supstanci u kožu kod novorođenčedi i beba je veća. Zbog toga, svaki proizvod koji se ne ispira lako se apsorbuje u kožu i iz tog razloga je poželjno koristiti samo vodu, a izbegavati agresivnu kozmetiku i proizvode za čišćenje kože.

Alergijski kontaktni dermatitis izazvan vlažnim maramicama

Alergijski kontaktni dermatitis nastaje kada alergen (supstanca koja izaziva alergijsku reakciju) dospe u kontakt sa kožom i potencijalno vodi ka crvenilu, osipu i svrabu. Zajednički uzročnici alergijskog kontaktnog dermatitisa su kozmetika, fabričke boje u odeći, parfemi i konzervansi, s tim da se svaki sastojak u kozmetici može smatrati potencijalnim alergenom.

Alergijski kontaktni dermatitis koji se dobija iz vlažnih maramica se najčešće pojavljuje kao crvenilo i iritirana koža. Može se pojaviti bilo gde na telu i licu gde se koriste vlažne maramice i kod novorođenčadi i kod starijih beba.

Neki primeri kontaktnog alergijskog dermatitis kod odraslih su: dermatitis oko očiju kod odraslih ukoliko se dečije vlažne maramice koriste za skidanje šminke, dermatitis na šakama kod mladih mama koje koriste vlažne maramice za svoju decu i manifestuje se kao suva i ispucala koža.

Izazivači kontaktnog dermatitisa?

Prijavljeno je da konzervans  metilhloroizotiazolinon u dečijim vlažnim maramicama izaziva alergijski kontaktni dermatitis u području pelena.

Ostali uobičajni alergeni koji su prisutni u dečijim vlažnim maramicama, ali nisu ograničeni na njih: tokoferol-acetat, propilenglikol, mirisi, 2-bromo-2-nitropropan-1,3-diol i parabeni.

Prevencija se zasniva na: upotrebi blagih, bez mirisa i konzervanasa, ph neutralnih sredstava za čišćenje kože, pre svega čiste vode.

Jedine maramice na svetu bez hemikalija – Waterwipes

Waterwipes su jedine maramice na svetu bez hemikalija. Pažljivo su napravljene da budu blage prema dečijoj osetljivoj koži. WaterWipes ne iritiraju kožu i pomažu da se izbegnu alergijska stanja kože kao što su pelenski osip, ekcemi, psorijaza, dermatitis i slično.

Razvijene su od strane dermatologa, naučnika i mikrobiologa, koji su radili na pronalaženju načina za čišćenje kože bez hemikalija, sa fokusom na prednosti same vode kao najprirodnijeg načina čišćenja.

WaterWipes su natopljene sa samo dva sastojka koji neće iritirati kožu ni najosetljivijih korisnika:

  1. 99,9% vode, koja je prečišćena procesom sterilizacije. Time je izmenjen površinski napon vode pa se stvorio osećaj mekoće i efikasnijeg čišćenja.
  2. Ekstrakt koštica grejpfruta, dobijen iz semena, pulpe i bele membrane, prirodni je smekšivač kože koji ima hidratantno svojstvo, anti-mikrobno dejstvo i pomaže očuvanje imuniteta kože, prirodne barijere i redukuje bilo kakav inflamatorni proces na koži.

WaterWipes su jedine maramice odobrene od strane Allergy UK i nagrađivane od strane National Eczema Association of America’s Seal of Acceptance.

WaterWipes su pogodne za bebe od prvog dana njihovog rođenja. Bez parfema i alkohola. Mogu ih koristiti svi članovi porodice. Mogu se koristiti pri menjanju pelena, za čišćenje ruku i usta, brzo pranje mališana od glave do pete, kao i kod higijene dojenja. Pošto ne sadrže nikakvu hemiju, pa ni konzervanse, mogu se koristiti do 4 nedelje nakon otvaranja.

 

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top