Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Bole Vas zglobovi i teško se krećete?

Postoje simptomi koji se razvijaju polako i pogoršavaju s vremenom, a na koje bi trebalo obratiti pažnju. Ukoliko se radi o sledećim simptomima, sumnja se na asteoartritis:

  • Bol u zglobovima
  • Ukočenost zglobova
  • Smanjena pokretljivost zglobova
  • Osetljivost zglobova
  • Otečenost zglobova
  • Škripanje i krckanje zglobova

Starenje, gojaznost, fizička neaktivnost, preterano opterećenje nekog zgloba, povrede i udružene reumatske bolesti dovode do razvoja degenerativnih procesa u zglobovima, ali i ubrzavanja postojećih.

Šta znači degenerativni proces u zglobu?

Degenerativni proces u zglobu zapravo podrazumeva prevremeno ili ubrzano starenje zgloba. Degenerativne promene se primarno javljaju na hrskavici, a potom na koštanim delovima. Do toga dolazi kad se zaštitna hrskavica na krajevima kostiju istroši, jer se uništavala tokom vremena. Ishod je taj da su kosti u dodiru jedna sa drugom, što izaziva bol i ukočenost zgloba kolena. Sledi smanjena pokretljivost i otečenost zglobova. Jutarnja ukočenost ne traje dugo i nestaje razgibavanjem. Kod 80% pacijenata preko 55 godina starosti znaci bolesti se uočavaju na rendgenskim snimcima, ali samo 15-20% ima izražene simptome.

Kako pomoći bolnim zglobovima, i kako odložiti pojavu osteoartritisa?

EXEDOL® kapsule, superiorni bioaktivni kompleks, sa najboljom resorpcijom i iskoristljivošću, doprinosi više nego ikad, nadogradnji hrskavice, njenoj elastičnosti i obnavljanju.

Exedol® kapsule sadrže kombinaciju prirodnih supstanci koje preporučuju svetske klinike: hondroitin, glukozamin, SAM-e, mangan, i kompleks vitamina i minerala za zdravlje zglobova i hrskavice.

Exedol kaspule sadrže jedinstven kod nas, biljni hondroitin, koji je najpribližniji ljudskom. Poseduje 43% veću iskoristljivost u odnosu na hondroitin životinjskog porekla.

Treba uzimati 1-2 Exedol kapsule, jednom do dva puta dnevno, u zavisnosti od jačine simptoma.

EXEDOL® sprej ispoljava lokalno anestetičko i antiinflamatorno dejstvo. Na mestu nanošenja, pojačava cirkulaciju u tretiranom području, što dovodi do povećanja lokalnog protoka krvi izazivajući prijatan osećaj zagrevanja. Pomaže kod:

  • Bolnih i upaljenih zglobova
  • Bolova u leđima, vratu i ramenima
  • Perifernih neuropatija (osećaja trnjenja, žarenja)

Exedol sprej treba aplikovati lokalno, dva do četiri puta dnevno, na bolno mesto.

Za pokret bez bola!Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top