Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Izlečite urinarne infekcije uz pravu terapiju

Klinička iskustva urologa iz Klinike za urologiju KCS

Ass dr sci. med Uroš Babić Specijalista urologije

urinarne infekcije -apotekaplus

Zašto su i da li su urinarne infekcije opasne ako se često ponavljaju i ne leče adekvatno?

Ako su infekcije nekomplikovane, odnosno ne postoji neki anatomski ili funkcionalni problem koji kompromituje drenažu urina, ove se infekcije leče relativno lako sa antibiotskom terapijom. Terapija koju dajemo je najčešće empirijska, odnosno zasnovana na iskustvu, ali je dobro uvek uraditi urinokulturu za eventualnu ciljanu terapiju. Infekcije se mogu ponavljati, takve infekcije nazivamo rekurentnim, i one predstavljaju veliki problem za jedan broj pacijentkinja. Gotovo jedna šestina pacijentkinja koje razviju urinarnu infekciju imaju ponovljene epizode infekcije. Takve se epizode akutno leče antibioticima, a kada se sanira akutna infekcija moguće su i brojne preventivne mere da se ne bi infekcija ponavljala. Pod preventivnom merama se podrazumeva i profilaksa ili terapija koja ima za cilj da predupredi ili odgodi pojavu nove infekcije. U kliničkoj praksi se za tu potrebu često koriste biljni preparati koji daju veoma dobre rezultate. Posebno bih istakao preparate kao što su Utisept i Utiemanoz, koji su kod velikog broja pacijentkinja koje sam lečio u kratkom roku pokazali izvanredne terapijske efekte u smislu sanacije tegoba, odnosno prevencije nastanka novih infekcija, i sledstvenom poboljšanju kvaliteta života.

 

Aktivna komponenta proizvoda Utisept je Ellirose™, ekstrakt hibiskusa dobijen patentiranim procesom ekstrakcije iz biljke Hibiscus sabdariffa. Ellirose™ ekstrakt sadži biljne komponente, flavonoide i cijanidine, koje imaju dokazane antimikrobne aktivnosti i uticaj na sprečavanje razvoja biofilma. Ellirose™ ekstrakt deluje antimikrobno u urinarnom traktu.

Studije sprovedene u Francuskoj pokazuju da Ellirose™,  ima značajnu antimikrobnu aktivnost na uzročnike više od 95% urinarnih infekcija. Utisept brzo ispoljava dejstvo na mestu infekcije i već u narednih 24 sata od primene olakšava tegobe kao što su bol, peckanje, učestalo i otežano mokrenje.

Utisept kapsule smanjuju učestalost ponavljanih urinarnih infekcija za čak 77%, pouzdane su za dužu primenu, pri čemu ne postoji rizik od razvoja rezistencije.

Preparat je namenjen odraslima i deci iznad 7 godina starosti, a preporučen dnevni unos je 2 puta 1 kapsula dnevno.

Utisept u čijem je sastavu Ellirose™,  čini efikasnu terapiju i pomoć u lečenju i u prevenciji kod osoba kod kojih su prisutne akutne, ali i česte ponovljene infekcije urinarnog trakta.

apotekaplus-utiseptPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top