Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Kako se izboriti sa čestim urogenitalnim infekcijama?

Urinarne infekcije, posle respiratornih, predstavljaju drugu najčešću infekciju. Uzročnici urinarnih infekcija u najvećem procentu dolaze iz debelog creva, uključujući i bakteriju Ešerihiju koli. Prelaze preko sluznice međice, dolaze na vaginalnu sluznicu i izazivaju vaginalne infekcije, a preko mokraćne cevi dolaze u mokraćnu bešiku i izazivaju bolne i neprijatne urinarne infekcije. Urinarne infekcije imaju visoku stopu ponavljanja, a smatra se da je jedan od razloga narušena crevna i vaginalna flora.

Šta može da pomogne uz terapiju antibioticima?

Soj korisnih bakterija, Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 primenjen oralno, svoje delovanje prvo ispoljava na urinarne infekcije-ApotekaPLUSsluznici digestivnog trakta. Laktobacili stvaraju fizičku barijeru na sluznici digestivnog trakta koja ne dozvoljava da se patogene bakterije vezuju i zadržavaju. Isto tako, preko međice, korisne bakterije prelaze i na vaginalnu sluznicu. Kao živi mikroorganizmi daju produkte metabolizma (mlečnu kiselinu, vodonik peroksid) koji sredinu debelog creva, i vagine, čine kiselom i nepodobnom za opstanak patogenih bakterija. Patogene bakterije, uključujući i Ešerihiju koli, zbog povećane koncentracije probiotskih bakterija napuštaju sluznicu rektuma, te se tako koncentracija uzročnika urinarnih i vaginalnih infekcija značajno smanjuje. Na ovaj način, omogućavaju uspostavljanje normalne crevne i vaginalne mikroflore, te smanjuju procenat ponavljanja gljivičnih i bakterijskih infekcija.

Brusnica i korisne bakterije se u svom delovanju nadopunjuju.

Ešerihija koli se fimbrijama hvata za ćelije sluznice. Brusnica sadrži aktivnu komponentu, proantocijanidin tipa A koji se vezuje se za fimbrije bakterije Ešerihije koli i sprečava njeno vezivanje za sluznicu urinarnog trakta. Proantocijanidini se resorbuju iz digestivnog trakta i izlučuju putem urina, pa svoje delovanje mogu ispoljiti u mokraćnoj bešici gde je zadržavanje urina najduže. Upravo zbog ove kombinacije brusnice i Lactobacillusa rhamnosusa u jednoj kapsuli, proizvod Lifeline URO-balans je jedinstven na tržištu.  Nakon ili u toku terapije antibioticima, preporučuje se upotreba preparata Lifeline URO-balans, koji svojim dvostrukim dejstvom pomaže u borbi sa čestim i ponavljanim urogenitalnim infekcijama. Korisne bakterije proširuju spektar dejstva brusnice i protiv ostalih patogenih bakterija i gljivica.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top