Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Mentalno zdravlje u COVID okruženju

Ceo svet se suočava sa problemom koji je više od same pandemije – stres, napetost, anksioznost, poteškoće u spavanju, sada možda više nego ikada prisutni su u našim životima. Idemo na spavanje, isključimo svetlo ali mozak se ne isključuje, nastavlja da se ubrzava dok se beskonačno vrpoljimo u krevetu bez nade da zaspimo. Gotovo svako od nas se suočio tokom proteklih 12 meseci sa ovakvom situacijom.COVID

Ali ne brinite, proteklih godinu dana u Mint Pharmu bili smo veoma posvećeni tome da ponudimo rešenje za navedene probleme. Odabrali smo prirodne komponente čija je efiksanost dokazana i  ponudili veoma moderan preparat kao odgovor na takva stanja. Popularnost Calmid preparata je upravo u tome što efikasno deluje na sisteme koji su najpogođeniji pomenutim stanjima, od kojih su najvažniji nervni sistem i naš mozak. Osim toga Calmid predstavlja prirodnu alternativu lekovima (antidepresivi, anksiolitici, hipnotici i benzodiazepini).

KAKO Calmid pomaže ?

DEPRESIJA I ANKSIOZNOST

Efekti 5-HTP su dobro poznati i naučno su dokazani kroz brojne studije. Tačan uzrok depresije je u dobrom delu nepoznat, ali se brojni istraživači slažu da je jedan od mogućih uzroka upravo disbalans nivoa serotonina. Deo istraživanja ukazuje na to da je potencijalni antidepresivni efekat 5-HTPa značajno bolji ukoliko je u sadejstvu sa GABA (gama-aminobuterna kiselina) koja je glavni inhibitorni neurotransmiter u nervnom sistemu, deluje umirujuće na nervni sistem, smanjuje povišen mišićni tonus, a u većim količinama podstiče san. Posebno povoljno deluje u stanjima anksioznosti, odnosno uznemirenosti i stresa, kao i kod otežanog uspavljivanja i održavanja sna. Obe komponente objedinjene su upravo u Calmid preparatu i svojom sinergijom snažno deluju na umirenje, smanjenje uznemirenosti (anksioznosti), simptome depresije i bolji kvalitet sna.

POMAŽE KOD FIBROMIJALGIJA I MIGRENA

Fibromijalgija je stanje koje karakterišu bolovi (nepoznatog uzroka) mišića, kostiju i ligamenata praćenih opštim umorom. Uzrok fibromijalgije nije poznat ali se povezuje sa sa smanjenim nivoom serotonina u organizmu. Takođe, ispitivanjima pacijenata sa migrenom, ustanovljeno je da tokom migrenoznih stanja nivo serotonina značajno opada što je istraživače podstaklo da u terapiji migrene koriste supstance koje sadrži Calmid.

 OTEŽANO USPAVLJIVANJE I ODRŽAVANJE SNA

Komponente iz preparata Calmid utiču na simptome otežanog uspavljivanja i održavanja sna tako što podstiču hormon melatonin koji igra važnu ulogu u regulaciji sna. Studija sprovedena na ispitanicima pokazala je da komponente koje sadrži preparat Calmid (GABA i 5-HTP) značajno skraćuju vreme uspavljivanja, produžavaju trajanje sna i poboljšavaju kvalitet sna.

Na Mintmedic you tube kanalu potražite Calmid joga vežbe za opuštanje koje vam dodatno mogu pomoći da svoj organizam dovedete u optimalnu mentalnu formu.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top