Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Nove terapijske mogućnosti za obolele od dijabetesa

Dijabetes je hronična nezarazna bolest koja se ispoljava povišenjem nivoa šećera u krvi usled poremećaja lučenja insulina. Nastaje najčešće kao posledica stresa, modernog načina života, nepravilne ishrane i povećane telesne težine. Predstavlja jednu od najčešćih bolesti savremenog doba. Procenjuje se da u svetu ima više od 400 miliona obolelih od dijabetesa sa tendencijom stalnog rasta u bliskoj budućnosti. Održavanje zdravog nivoa šečera u krvi ima značajan uticaj na zdravlje pojedinca, na njegov kvalitet života, ali i životni vek. Fizička aktivnost, kontrola telesne težine i zdrave navike u ishrani osnovni su i efikasan način za prevenciju dijabetesa.

Pomoć lekovitih biljaka u kontroli dijabetesa

Pored promene načina života, režima ishrane i adekvatnog nivoa fizičke aktivnosti, odnosno do sada utemeljenih modela lečenja (peroralni antidijabetici, insulinska terapija), jedna od novih terapijskih mogućnosti jeste i primena ekstrakta biljke Portulaca oleracea (tušt). U savremenoj medicini sve je veći značaj primene preparata dobijenih preradom lekovitih biljaka koji mogu biti efikasni u kontroli dijabetesa. Ekstrakt Portusane™ sadrži različite alkaloide, omega-3 masne kiseline, polisaharide, flavonoide i antrahinonske glikozide. Ovaj biljni ekstrakt, koji se nalazi u sastavu DIABETWELL kapsula, na prirodan način održava normalan nivo šećera u krvi. Kliničkim studijama dokazano je da ekstrakt Portusane™ svojim trostrukim mehanizmom delovanja utiče na nivo glikemije tako što smanjuje apsorpciju glukoze iz creva u krvotok (dajući duži osećaj sitosti) i pomaže transportu glukoze u ćelije. Uz to ima i direktan uticaj na insulinsku pumpu, pa je pogodan za stanja koja prati tzv. insulinska rezistencija. Ekstrakt Portusane™ ne samo da snižava nivo šećera u krvi, već smanjuje i nivo masti, holesterola i triglicerida, što je posebno značajno kod pacijenata koji u osnovi oboljenja imaju kompleksnije kliničke simptome koji se opisuju kao metabolički sindrom.  Ovaj ekstrakt može da se koristi samostalno u terapiji preddijabetesa (nivo glikemije 6-7 mmol/l) i/ili u početnom stadijumu dijabetesa, odnosno kao dodatak uz već propisanu terapiju dijabetesa tipa dva – kako oralnim antidijabeticima, tako i insulinom.

Samokontrola nivoa glikemije je neophodna kod osoba sa dijabetesom. Preporuka je da se redovno meri nivo šećera u krvi kako bi se dodatno uticalo na sprečavanje nastanka komplikacija na krvnim sudovima od kojih su najznačajnije: kardiovaskularne bolesti, dijabetesna nefropatija, dijabetesna retinopatija i dijabetesno stopalo (nastaje kao posledica dijabetesne polineuropatije).

Revolucionarna formula za prevenciju dijabetesnog stopala

Dijabetesno stopalo je najdramatičnija komplikacija dijabetesa koja može da se završi i amputacijom. U osnovi ove komplikacije nalaze se male promene na krvnim sudovima kože (mikroangiopatske promene). One nastaju kao posledica previsoke koncentracije šećera u krvi, što oštećuje sve krvne sudove, pa i one koji ishranjuju nerve i tako nastaje dijabetesna polineuropatija koja, između ostalog, pogađa i stopala. I pored održavanja ciljane vrednosti šećera u krvi i redovne higijene stopala, neophodna je primena agenasa koji deluju simptomatski i čiji je cilj da odlože teže komplikacije. ApotekaPLUS-Diabetwell

Revolucionarna formula na našem tržištu namenjena prevenciji dijabetesnog stopala, DIABETWELL krem, pruža efikasnu negu i utiče na mikro oštećenja nastala na suvoj i oštećenoj koži. Aktivni sastojci su: peptidni kompleks, alantoin i ekstrakt lista ruzmarina. Peptidni kompleks je sastavljen od odabranih aminokiselina koje se vezuju za receptore u dubljim slojevima kože i stimulišu sintezu kolagena, fibronektina i glikozaminoglikana. Alantoin je aktivni sastojak prirodnog porekla koji stimuliše deobu i rast ćelija u potkožnom tkivu. I peptidni kompleks i alantoin podstiču rast ćelija vezivnog tkiva, stimulišu regeneraciju svih ćelija, pa i krvnih sudova, čime se poboljšava ishrana tkiva i njegovo funkcionisanje, koje je urušeno zbog dijabetesa . Popravlja se i izgled i zaštitna uloga same kože stopala. Ekstrakt lista ruzmarina ima jak antioksidativni, antiseptički i antimikrobni efekat koji štite kožu od delovanja slobodnih radikala i mikroorganizama i na taj način smanjuju mogućnost nastanka infekcija kod mikro oštećenja, koja nisu lako uočljiva.

Pored nege stopala kod pacijenata sa dijabetesom, sastav ovog krema upućuje na njegovu uspešnu primenu u svim stanjima u kojima dolazi do oštećenja kože mikroangiopatskog (vaskularnog) porekla: vaskulitisi, sistemska skleroza (trofičke promene na šaci) i kožne manifestacije hronične venske insuficijencije. Takodje, Diabetwell krem se sa uspehom može primeniti kod pacijenata sa oštećenom trofikom kože nakon skidanja gipsane imobilizacije ili perioda dugog nošenja ortoza.

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top