Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Kad je važna primena vaginalnog probiotika

Intimno zdravlje žene zavisi od vaginalne flore, koja predstavlja njenu najvažniju prirodnu zaštitu. Najveći deo vaginalne flore (čak 95%) čine bakterije Laktobacili koji formiraju zaštitni biofilm. Ostalih 5% su fiziološki prisutni Candida i razne patogene bakterije, koje ako se razviju, mogu biti izazivači oboljenja. Ukoliko se odnos Laktobacila i patogenih bakterija poremeti, dolazi do nastanka infekcije, kandidijaze i bakterijske vaginoze.

Vaginalne infekcije su najčešći razlog zbog kojeg se žene obraćaju lekaru, a većina, čak 50%, pati od čestih i ponavljanih infekcija. Svaku infekciju prateApotekaPLUS_Gynophilus SR određeni simptomi – crvenilo, svrab, peckanje, pojačan sekret neprijatnog mirisa i bolni seksualni odnos.

Najosetljivije su trudnice, koje su zbog promene hormonskog statusa sklone infekcijama, koje mogu dovesti čak i do prevremenog porođaja.  Preparat koji u svom sastavu ima prethodno pomenute dobre bakterije Laktobacile, Gynophilus SR, može sprečiti nastanak vaginalnih infekcija, a samim tim i prevremeni porođaj koji bi zbog njih mogao nastati.

Nakon lečenja, antibioticima ili antimikoticima, mnoge žene i dalje imaju problem, zato što antibiotici pored loših bakterija ubijaju i Laktobacile. Takođe se remeti i kiselost u vagini što dovodi do  razvoja čestih, povratnih infekcija kojima to odgovara. Zbog toga treba nadoknaditi Laktobacile, a jedan od načina je uzimanjem Gynophilus SR-a.

Zašto baš Gynophilus SR ?

Jedini je probiotik na tržištu koji sadrži baš onaj Laktobacilus koji se normalno nalazi u vagini (Lactobacillus rhamnosus Doderline) i jedini je koji se vaginalno aplikuje na četvrti dan jer ima produženo desjtvo. Dakle, komforan je za upotrebu i može se nositi na put bez bojazni, jer nije potrebno čuvati ga u frižideru. Neće iscuriti nakon postavljanja, a sa samo dve tablete obnavlja vaginalnu floru. Pošto ne sadrži hormone, odličan je za trudnice.

Gynophilus SR se preporučuje kod disbalansa vaginalne flore nakon vaginalnih infekcija, u nastavku antibiotske i antimikotske terapije, ženama koje imaju često vraćanje kandidijaze i bakterijske infekcije, trudnicama u prevenciji prevremenog porođaja, ženama u menopauzi kod suvoće vagine, za otklanjanje svraba, neprijatnog mirisa, pojačnog sekreta i osećaja peckanja kod infekcija.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top