Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Prirodna pomoć za bolju probavu

Nakon prazničnih trpeza sa teškom hranom bogatom ugljenim hidratima i mastima, te zimskih meseci kada nam je hladnoća dodatni razlog za umanjenu fizičku aktivnost, svaka pomoć u podsticanju uredne stolice je dobrodošla. Pomoć u poboljšanju rada creva može doći i iz prirode – psyllium iz biljke Planatago ovata.

Psyllium iz Plantago ovata (azijska ili indijska bokvica) sadrži lipide, nezasićene masne kiseline, ali pre svega vlakna ipomoć za bolju probavu-ApotekaPLUS mnogo sluzi, zbog čega svojim unosom stvara efekt podmazivanja zidova creva.

Nerastvorljiva vlakna Psylliuma otporna su na probavne enzime, tako da relativno lako prolaze kroz želudac sve do debelog creva. Tamo se ponašaju poput metle, čisteći sve štetne supstance. Polisaharidne sluzi, kojima obiluje Psyllium, vezuju vodu i imaju sposobnost povećanja svog volumena preko 15 puta. One zadržavaju vodu, bubre i stimulišu peristaltiku, ubrzavajući pražnjenje creva. Za razliku od drugih, agresivnijih laksativa, ne stvara zavisnost, pa se može  uzimati neograničeno dugo.

Na našem tržištu je od skoro prisutan preparat Psylliuma LaxoGel® i može se nabaviti u tri različita oblika.

LaxoGel Natural, čist Psyllium, bez ikakvih dodataka, aditiva i  zaslađivača je za sve one koji vole potpuno prirodan proizvod. LaxoGel Red Orange ima dodatak zaslađivača i prijatne je arome crvene pomorandže. LaxoGel Plus je jedinstvena kombinacija vlakana Psylliuma i probiotskog soja Bacillus subtillis, koji dodatno ubrzava peristaltiku i do 50%, a delujući na imunološke ćelije u zidu creva, jača rad imunog sistema.

LaxoGel® je pogodan za primenu i kod trudnica i dojilja.

Način primene je vrlo jednostavan. Dva do tri puta dnevno po jednu kesicu peraparata LaxoGel® razmutiti u čaši vode, jogurtu ili soku i konzumirati odmah zbog brzog pretvaranja vlakana u želatinoznu masu. Preporučuje se da se odmah popije i dodatna čaša vode i pojača ukupan unos tečnosti tokom dana. Doza za decu od 6 do 12 godina je polovina dnevne doze za odrasle.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top