Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Hormoni u harmoniji – Inofem

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je skup metaboličkih i hormonskih poremećaja i jedan je od glavnih uzroka neplodnosti kod žena. Glavni simptomi i znaci PCOS vezani su za poremećaj menstrualnog ciklusa i povišen nivo muških hormona, što se može regulisati uz Inofem.

Menstrualni poremećaji podrazumevaju neredovan ciklus ili njegov potpuni izostanak. Ono što karakteriše ove cikluse je da je većina anovulatorna, tj. bez mesečnog sazrevanja jajne ćelije, što uzrokuje neplodnost. Za sazrevanje folikula u jajniku važna je visoka koncentracija mio-inozitola u folikularnoj tečnosti.  Inofem

Povećan nivo muških hormona dovodi do neželjenih fizičkih promena, kao što su pojava akni, povećana maljavost lica i tela i gubitak kose.

Vrlo karakteristično je da većina žena sa PCOS-om ima dijagnozu insulinske rezistencije. To je stanje u organizmu gde su ćelije manje osetljive na dejstva insulina, što dovodi prvo do povećanja glukoze u krvi, a zatim i do visokih koncentracija insulina u krvi, i predstavlja predstanje dijabetesa tip II. Stanje insulinske rezistencije vremenom dovodi do niza poremećaja kao što su abdominalna gojaznost – gojaznost u predelu stomaka, povišena masnoća u krvi, povišen krvni pritisak, itd.

INOFEM čini kombinacija mio-inozitola i folne kiseline što ga čini odličnim za tretman sindroma policističnih jajnika. Efekti primene Inofema klinički su potvrđeni u studiji koja je rađena na ženama u EU.

Studija je pokazala da nakon primene Inofema, kod 81% žena dolazi do pojave spontane ovulacije, kod 40% žena do smanjenja insulinske rezistencije i kod 19% je došlo do uspostavljanja balansa odnos LH/FSH (hormona koji učestvuju u procesu ovulacije).*

Redovna primena Inofema, pomaže regulaciju krvnog pritiska, hormonskog disbalansa i menstrualnog ciklusa, nivoa šećera i masnoće u krvi, utiče na smanjenje broja cisti, telesne težine i stimuliše ovulaciju i razvoj zrele jajne ćelije. Preporučuje se primena kod žena koje imaju ovarijalnu disfunkciju i smanjen kvalitet i kvantitet jajnih ćelija. Primenjuje se dva puta dnevno po jedna kesica razmućena u čaši vode.

ApotekaPLUS-inofem

 

* Szkodziak P, Paszkowski T. III Katedra i Klinika Ginekologii Uniwersytetu Medycznego w Lublinie Wpływ leczenia mio-inozytolem na insulinooporność u pacjentek z zespołem policystycznych jajników w obserwacji 3-miesięcznej. (2015) e-medycyna.plPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top