Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

UBLAŽITE SIMPTOME ALERGIJE UZ POMOĆ PRIRODE

Šta se dešava u organizmu kada se javi alergijska reakcija?

Alergija predstavlja preosetljivost organizma na određene materije iz prirode koje većini uopšte ne smetaju. Ove materije se nazivaju alergeni.

Kada ogranizam preosetljive osobe dođe u kontakt sa alergenom, imuni sistem pogrešno prepoznaje alergen kao neprijatelja i stvara antitela kako bi se odbranio. Ova antitela se vezuju za mastocite, ćelije imunog sistema, i onda mastociti oslobađaju histamin. Oslobođeni histamin izaziva niz reakcija u organizmu, koje poznajemo kao simptomi alergija (svrab i crvenilo na koži, kijanje u napadima, curenje iz nosa, grebanje u grlu, suzenje očiju i drugi).

Apotekaplus_Ublazite simprome alergije

Neke supstance iz prirode mogu da ublaže simptome alergija, pa tako kvercetin može da smanji sintezu i oslobađanje histamina iz mastocita čime postiže svoj antialergijski efekat. Pored toga deluje i protivupalno i brojne lekovite biljke svoju lekovitost duguju upravo kvercetinu. Propolis i vitamin D pospešuju imuni odgovor i doprinose boljem funkcionisanju imunog sistema. Potvrđeno je da nedostatak vitamina D dovodi do povećanog rizika od alergija i astme. Etarsko ulje eukaliptusa smanjuje otok sluznice nosa, širi disajne puteve i olakšava disanje, što je vrlo značajno kod polenskih alergija.

Propomucil sprej za nos za alergije sardži prečišćen nealergeni propolis i prirodni N-acetilcistein koji razlaže sekret i olakšava njegovo izbacivanje. Dodatno je obogaćen kvercetinom, etarskim uljima timijana i eukaliptusa, vitaminima D i E. Oblaže sluznicu gornjih disajnih puteva i stvara zaštitnu barijeru za prodor alergena iz vazduha. Smanjuje oslobađanje histamina a time i simptome alergije.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top