Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Za jači imunitet i zaštitu od oksidativnog stresa

Da li se osećate umornije, bezvoljnije, nervoznije? Da li se brže zamarate i imate nesanicu? Kako da znate kada je umor znak za uzbunu? Odgovor na ova pitanja leži upravo u oksidativnom stresu.

Pod uticajem brojnih faktora kao što su virusne infekcije, pušenje, alkohol, nezdrava hrana, stres na poslu, hronične bolesti, UV zračenje, zagađenje u našem organizmu dolazi do promena u zdravim ćelijama. Oksidativni stres dugoročno može dovesti do ozbiljnih oboljenja: poput karcinoma, autoimunih bolesti, neuroloških degenerativnih bolesti, oboljenja kardiovaskularnog sistema, kao i do ubrzanog starenja. Štetno dejstvo slobodnih radikala neutrališu antioksidansi, kojih nema u našem organizmu, ali ih možemo uneti preko hrane ili putem dijetetskih suplemenata.

Šta je ASTAKSANTIN?

Astaksantin pripada grupi karotenoida, to je crveni pigment koji nastaje sintezom u mikroalgama. Ljudi i životinje ne mogu sintetisati astaksantin, već ga unose putem hrane. Naučno je dokazano da je ASTAKSANTIN najjači antioksidans i do čak 6.000 puta jači od vitamina C, 800 puta jači od koenzima Q10, 550 puta jači od katehina iz zelenog čaja i 75 puta jači od alfa-lipoinske kiseline. Da li se osećate umornije, bezvoljnije, nervoznije? Da li se brže zamarate i imate nesanicu? Kako da znate kada je umor znak za uzbunu? Odgovor na ova pitanja leži upravo u oksidativnom stresu

 

OSIM ANTIOKSIDATIVNOG DEJSTVA, ASTAKSANTIN IMA VIŠESTRUKU ULOGU U JAČANJU IMUNITETA:

  • POJAČAVA PRODUKCIJU ANTITELA ( Nakon 90 dana primene dovodi do porasta nivoa pljuvačnih IgA antitela, koja imaju krucijalnu ulogu u imunološkoj funkciji sluzokože usta, nosa, očnih kapaka, gornjih disajnih puteva i pluća )
  • AKTIVIRA LIMFOCITE I JAČA IMUNITET (Tokom 8 nedelja primene astaksantin dovodi do povećanja proliferacije T i B limfocita nakon stimulacije)
  • DELUJE ANTINFLAMATORNO (Astaksantin dovodi do smanjenja nivoa C reaktivnog proteina, glavnog markera zapaljenja)

Neizostavna je i njegova uloga u regulaciji krvnog pritiska i nivoa holesterola u krvi, poboljšanju vida i zaštiti oka od katarakte i makularne degeneracije oka, poboljšanju mentalnih funkcija, smanjenju bolova u zglobovima i povećanju njihove pokretljivosti kao i zaštiti kože od UV zračenja.

 

Svakako neizostavni elementi u jačanju imuniteta su cink, selen i vitamin C.  Cink i selen doprinose normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti, formiranju kolagena, metabolizmu stvaranja energije i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

 

ASTAX +3 DIRECT  je moćna kombinacija astaksantina i tri dodatna sastojka (selen, cink i vitamin C)  za JAČI IMUNITET i ZAŠTITU OD OKSIDATIVNOG STRESA!Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top