Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Duboko udahnite i odahnite

Zapaljenska stanja sluznice nosa spadaju u najčešća oboljenja zbog kojih se pacijenti svih uzrasta obraćaju lekarima i farmaceutima, jer je zapušen nos vrlo neprijatan simptom. Mogu biti infektivne, alergijske i nealergijske – neinfektivne prirode. zapušen nos

Simptomatologija zapaljenskih stanja nosa se razlikuje u zavisnosti od uzroka nastanka ovog oboljenja. Kod alergijskih rinitisa pacijenti se žale na zapušenost nosa, bistru sekreciju iz nosa, svrab u nosu, uz kijanje u salvama. Često su prisutni crvenilo oka, svrab u oku i suzenje.

U zavisnosti od uzročnika, koji su doveli do nastanka alergijskog rinitisa, ove tegobe mogu biti sezonske, ili celogodišnje. U odnosu na to u kom stepenu remete kvalitet života, alergijski rinitisi se dele na blage i umerene ili teške oblike oboljenja.

U lečenju alergijskog rinitisa, u zavisnosti od vrste i stepena težine, najčešće se primenjuju antihistaminici i intranazalni kortikosteroidi.

Kod svih zapaljenskih stanja nosne sluznice, čija je osnovna karakteristika otok sluznice, sa velikim uspehom se primenjuje inovativni prirodni preparat na biljnoj bazi, koji zahvaljujući manitolu i glicirizinu, kao aktivnim supstancama, veoma efikasno smanjuje otok sluznice nosa, odgovoran za većinu tegoba kod ovih bolesnika. Manitol dovodi do smanjenja otoka sluznice nosa zahvaljujući principu osmotskog efekta, a glicirizin, vezujući za sebe određeni protein, koji je medijator zapaljenske reakcije, sprečava proces nastanka i toka zapaljenja i sprečava razvoj otoka nosne sluznice.

Zahvaljujući prirodnom sastavu, može se bezbedno primenjivati u svim uzrastima, kao i kod trudnica i dojilja. Dužina primene nije vremenski ograničena i može se koristiti sve dok traju tegobe. Primenjuje se tako što se dva puta dnevno u svaku nosnicu unesu po dva ubrizgaja spreja.

Zahvaljujući dobroj podnošljivosti, a u zavisnosti od stepena otoka sluznice nosa, efikasno se može primenjivati samostalno, ili u kombinaciji sa drugim vidovima lečenja kod svih oblika zapaljenja sluznice nosa. Efikasnost je pokazao i u značajnom smanjenju tegoba kod dece sa uvećanim trećim krajnikom.

Prof. dr Slobodan Savović, Klinika za bolesti uva, grla i nosa, KCVNarivent

*Pre upotrebe detaljno pročitajte uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top