Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Šta imaju zajedničko alergija i prehlada?

Jesen je stigla, a sa njom i niže temperature, kao i potreba za grejanjem prostorija. Usled temperaturnih promena može doći i do reakcija u vidu: kijanja, curenja iz nosa, glavobolje, crvenila i otoka u predelu lica, bola u grlu, slabosti i, ponekad, povišene temperature. Da li su u pitanju alergija i prehlada ? Ili jedna od te dve mogućnosti?

ApotekaPLUS-alergija i prehlada

Za ovo stanje obično okrivimo viruse i bakterije, kojih ima više u zatvorenom prostoru sa više ljudi.  Međutim, tokom cele godine, osim prehlade, mogu se razviti i alergijske reakcije, čak ni kada nema polena u prirodi. U jesen se javljaju usled suvog vazduha, zagađenja ili grinja iz kućne prašine kojom smo više okruženi nego tokom leta.

Da li se zapitamo zašto smo podlegli tim uticajima i zašto nam je zdravlje narušeno?

Odgovor leži u našem imunom sistemu, koji je odgovoran za reakcije organizma – kad su u pitanju i alergija i prehlada.

Manjak sna i fizičke aktivnosti, uz nedovoljan unos vitamina i minerala dovode do toga da imunitet postane ugrožen. Prva linija odbrane našeg organizma traži podršku, a ona je dostupna u vidu preparata koji sadrže sastojke za jačanje imuniteta, kao što su Imunosal kapsule.

Imunosal kapsule sadrže provereni Goldcell®beta-(1,3/1,6)-D-glukan, izolovan iz pekarskog kvasca, koji aktivira imuni sistem, ali ne deluje previše stimulišuće i stoga i nema ograničen period primene. Sa dozom od 300mg beta-glukana i kombinacijom čak 14 vitamina i minerala, uz dodatak koenzima Q10 predstavlja jedinstven proizvod.

Vitamini C i E imaju antioksidantni efekat, ublažavaju simptome i pomažu u periodu oporavka od bolesti. Vitamin D je od velikog značaja za imuni sistem, ali se u manjoj meri sintetiše kada nema dovoljno sunčevih zraka i potrebno je da se dodatno unosi. Vitamini B grupe doprinose normalnom odvijanju metabolizma. Imunosal kapsule sadrže i minerale: gvožđe, selen i cink koji nemaju zamenu u aktivaciji ćelija imunog sistema. Koenzim Q10 je neophodan ćelijama za proizvodnju energije. Njegova sinteza u organizmu vremenom opada, pa su neophodne dopunske količine, putem ishrane ili suplemenata.

ApotkaPLUS-imunosal

Imunosal kapsule namenjene su odraslima ili deci starijoj od 12 godina, u vidu prevencije ili kao dopuna terapiji.

Potražite u našim apotekama tokom oktobra po veoma povoljnoj ceni.

Vaše Apoteke plusPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top