Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Aktuelnost

Omega- 3 masne kiseline

Zdravo srce i krvni sudovi su jedan od prioriteta kada je zdravlje u pitanju, jer su kardiovaskularne bolesti, nažalost, jedan od vodećih uzroka mortaliteta na svetu. Pravilnom ishranom i zdravim životnim navikama možemo mnogo doprineti zdravlju našeg srca i krvnih sudova. Uz to, veoma važnu ulogu igra i redovna fizička aktivnost i održavanje optimalne težine tela, umerena konzumacija alkohola, prestanak pušenja cigareta i izbegavanje stresa. Omega 3- masne kiseline

Za srce je neophodno da srčani mišić funkcioniše pravilno kako bi pumpao krv kroz ljudsko telo i da naše arterije budu elastične, kako bi omogućile dotok krvi do ćelija. Jedni od glavnih faktora rizika za kardiovaskularna oboljenja su:

  • povišen krvni pritisak
  • dijabetes
  • povišen nivo holesterola u krvi
  • nepravilna ishrana
  • gojaznost
  • fizička neaktivnost
  • genetska predispozicija

Omega -3 masne kiseline su kategorija masti  koje su ključne za naše zdravlje kako bi se održale normalne fiziološke funkcije, a posebno su značajne kada je u pitanju prevencija kardiovaskularnih oboljenja. Jedni od benefita omega-3 masnih kiselina su smanjenje  triglicerida, tj. masnoće u krvi, povećanje nivoa dobrog holesterola i snižavanje krvnog pritiska.

Naše telo ne može samo proizvesti omega-3 masne kiseline te je neophodno da ih unosimo u organizam putem hrane ili dodatno u vidu suplemenata. Nutritivni izvori omega-3 masnih kiselina su ribe (skuša, losos, sardina..), riblje ulje, orašasti plodovi (badem), semenke lana i chia semenke. Većina ljudi ne unese dovoljne količine omega-3 masnih kiselina putem raznovrsne hrane, zato vam savetujemo da se konsultujete sa vašim farmaceutom da li bi shodno vašim potrebama i zdravstvenom stanju trebalo da uvedete dodatke ishrani koji sadrže omega-3 masne kiseline.

Ovog meseca pripremili smo za sve članove Kluba Senior PLUS dodatne pogodnosti i mesečne popuste na preparatima koji se savetuju za prevenciju ili dopunu terapiji za zdrave krvne sudove.

Pogledajte našu ponuduPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top