Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Da li su naša deca spremna za kolektiv?

Zdrav i jak imuni sistem je preduslov zdravlja. Oboljeva se u trenutku pada imuniteta, a ne izloženosti virusu. Septembar je stigao. Naša deca su se vratila sa raspusta i odmora. Kupili smo im sav potreban pribor, ali da li smo ih pripremili za borbu sa nevidljivim neprijateljima – virusima i bakterijama? U kojoj meri su naša deca spremna za kolektiv?

ApotekaPLUS-deca spremna za kolektiv

Imuni sistem je jedan od najsloženijih u organizmu. Specifičan je za svaku osobu i to je razlog zašto svako od nas različito reaguje na faktore spoljašnje sredine. U imunom odgovoru učestvuju ćelije iz koštane srži, leukociti (limfociti i makrofagi). Makrofagi predstavljaju deo urođenog imuniteta, odgovornog za odbranu od bakterija i gljivica. Limfociti su deo stečenog imuniteta, važnog za borbu protiv virusa. Za formiranje imunog sistema ključna je prva godina života, dok punu zrelost imuni sistem dostiže kod deteta oko 5. godine.

Naša dužnost je da brinemo o imunitetu naše dece, unosom važnih hranljivih materija za koje je dokazano da su neophodne u održanju zdravlja. Na policama apoteka možemo pronaći različite proizvode koji su upravo te namene. Takvi proizvodi sadrže najčešće kombinacije određenih vitamina i minerala za imunitet uz dodatak specifičnih sastojaka među kojima se najviše ističe poznati polisaharid beta-glukan.

Beta-(1,3/1,6)-D-glukan dobija se iz ćelija gljivica, pekarskog kvasca Saccharomyces cerevisiae i njegov pozitivan uticaj na imunitet je višestruko dokazan. On podstiče borbu protiv stranih ćelija i njihovih toksičnih produkata, ubrzava odstranjivanje štetnih proizvoda metabolizma i pojačava protivupalni efekat. Time se organizam štiti od potencijalnih infekcija i ubrzava se oporavak ukoliko je već došlo do infekcije.

Uzimanje proizvoda sa beta-(1,3/1,6)-D- glukanom preporučuje se kod svih vrsta infektivnih oboljenja, kod hroničnih upalnih procesa, alergija, mononukleoze, ali i za zaštitu zdravlja i jačanje organizma. Izvanredni rezultati postignuti su i postoperativno, gde se značajno smanjuje mogućnost infekcije. Nema zabeleženih neželjenih efekata.

ApotekaPLUS-imunosal

Kod izbora beta-glukana, posebno je važno voditi računa da se radi o kvalitetnoj sirovini, pošto ima uticaja na delotvornost proizvoda. Imunosal® uz glavni sastojak, visokoprečišćeni Goldcell® beta-glukan izolovan iz ćelija kvasca, sadrži i vitamine C, D i E, vitamine B grupe i za imunitet važan mineral cink.

Imunosal® je osmišljen u EU, gde se i proizvodi.

Naši farmaceuti pružiće Vam dodatne informacije o načinima da zaštitite zdravlje svoje dece.

Vaše Apoteke plusPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top