Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Ishrana beba van kuće

Ishrana beba van kuće može biti pravi izazov, ali je ipak moguća. Stižu nam topliji dani, što podrazumeva da ćete bebu češće izvoditi napolje. Da se ne biste vraćali kući kada dete ogladni, evo nekoliko saveta za ishranu napolju, na otvorenom.

Bilo da Vaša beba sisa ili je prešla na čvrstu hranu, uz dobru organizaciju moguće je bez problema nahraniti bebu i van kuće. Potrebno je opskribiti se neophodnom opremom i bez izgovora krenuti u prirodu.
ApotekaPLUS-ishrana beba

Za decu je boravak na svežem vazduhu podjednako važan kao hrana i san. Zato mališane od malih nogu treba izvoditi u prirodu. Kada je beba već malo ojačala i navikla na boravak napolju i šetnje, možete da je odvedete na obližnje izletište. Bebi će prijati  promena sredine, a uživaće i u zelenilu, cvrkutu ptica i čistom vazduhu, pa će najverovatnije ostatak provoda prespavati. Isto tako, boravak u prirodi koristan je i za bebe koje su tek prohodale kako bi im ojačali mišići nogu.

Bez obzira što ste u prirodi, beba će očekivati da ima redovne obroke i da joj se dnevna rutina na koju je navikla ne menja. Zato, pored toga što ćete je dojiti u uobičajeno vreme, za bebu ponesite i svu ostalu dodatnu hranu koju joj inače dajete – kašicu, sokić, keksić i naravno vodu.

Ishrana beba koje sisaju

Neke majke se ne ustručavaju da podoje bebu na javnom mestu dok druge to nikada ne bi učinile. Ako spadate u drugu grupu možda o tome ipak treba da razmislite s obzirom na to da su potrebe vaše bebe na prvom mestu. Ukoliko je to problem pokušajte da pronađete manje frekventno mesto – sa manje prolaznika i podojite vašu bebu (danas u nekim parkovima možete pronaći i posebno dizajnirane klupe za podoj i presvlačenje deteta). Ono što značajno olakševa ishranu u prirodi je i namenski grudnjak. Većina dojilja nosi  grudnjak koji se otkopčava pozadi, pa im je zbog toga nemoguće da bebu podoje izvan kuće. Međutim, ako se potrudite i nabavite grudnjak posebno namenjen dojiljama, sa otkopčavanjem spreda, znatno ćete olakšati ovaj posao.  U specijalizovanim buticima za trudnice možete kupiti garderobu –  bluze koje napred imaju kopču koja služi tome da dojilja jednim potezom ruke omogući bebi “pristup” izvoru hrane. Podrazumeva se da ispod takve bluze treba da nosite pomenuti grudnjak.

Ishrana beba putem dohrane

Ishrana beba putem dohrane u prirodi podrazumeva da uvek kraj sebe imate termos sa mlakom vodom i formulu. Kada je dete gladno samo formulu sipajte zajedno sa vodom u flašicu i promućkajte. Podrazumeva se da su flašice prethodno sterilisane. U apotekama i bebi radnjama možete pronaći nekoliko vrsta termosa sa uloškom od stiropora. Jedni od kvalitetnijih termosa su Farlin termosi sa polipropilenskom unutrašnjošću i neoprenskom spoljnom oblogom (Termos za jednu BF-224 ili dve flašice BF-225). Polipropilen unutra i neoprenska obloga dodatno izoluju i čuvaju toplotu sadržaja. Pritom se veoma lako čisti i održava.

ApotekaPLUS-ishrana beba

Ishrana beba čvrstom hranom

Za bebe, koje su prešle na čvrstu hranu, u prirodu možete poneti hladne kašice u teglicama spakovane u frižider torbe. Takođe od sada možete bebe hraniti i toplim obrocima van kuće. Ono što je novina u ishrani starijih beba su termos posude za hranu koje čuvaju toplotu obroka. Shvativši potrebe majki i beba prilikom ishrane beba van kuće stručnjaci Farlin Baby klinike dizajnirali su Termos posude za hranu od 500ml (BF-228A) i 300ml (BF-228B). Posude su dizajnirane s duplim zidom tako da dugo drže temperaturu hrane (do tri sata u zavisnosti od polazne temperature obroka). Poklopac koji se šrafi dobro dihtuje i onemogućava da se hrana koja se nalazi unutar posude razlije po torbi. Termos posudu možete držati i u donjoj korpi kolica, bez brige da će se sadržaj prosuti. U termos posudama možete čuvati: kašice, supice ili čvrste tople obroke. U pakovanju uz termos posudu dolazi i mini escajg (anatomski oblikovane plastične kašicica i viljuška) koji olakšava hranjanje vaše bebe. Posude su atraktivno dizajnirane, sa dekorativnim printom i mogu se naći u dve boje – pink i tirkiznoj.

ApotekaPLUS-ishrana beba

 

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top