Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Ojed i savremene metode zaštite

Jedna od svakodnevnih aktivnosti  roditelja jeste menjanje pelena. I koliko god da se redovno menjaju i koji god tip da se koristi, svaka beba je bar jednomm iskusila na svojoj guzi neprijatnost zvanu pelenski dermatitis, u narodu poznatija kao ojed.

Kako i zašto nastaje pelenski dermatitis? Pelene pre svega služe da upiju mokraću i održe bebinu kožu suvom, ali i da zadrže stolicu dok se ne promeni pelena. Ipak uvek dolazi do nakupljanja mokraće i njenih produkata (pre svega amonijaka) na pregibima i mestima gde je jači kontakt između pelena i kože. Malo po malo, produkti koje organizam izbacuje putem mokraće nagrizaju površinu kože i oštećuju njen zaštitni sloj. Površinski sloj nežne bebine kože postaje porozan i vlaga, mikroorganizmi i toksične materije iz mokraće mogu da prodru u dublje slojeve kože. Na tim mestima nastaje zapaljenje, koje se prvo manifestuje crvenilom, zatim ljuštenjem kože, a na kraju mogu da se pojave i ranice.

U zavisnosti od osetljivosti bebine kože dermatitis može da se pojavi i nakon samo par sati.

Kako je moguće odmah pomoći bebi? Pre svega je potrebno očistiti kožu (Linola Dush&Wash) i nežno je osušiti.  Zatim treba pomoći koži da što više „diše“ i naravno, sprečiti dalji kontakt štetnih materija sa kožom.

Kako oporaviti kožu od ojeda i sprečiti ponovni nastanak pelenskog dermatitisa s obzirom na činjenicu da je upotreba pelena svakodnevna?

U stilu svetskih proizvođača sportske opreme koji su stvorili opremu koja štiti kožu, a omogućava joj da diše, i nemačka farmaceutska kompanija Dr Wolff* je razvila svoju „dry-fit“ tehnologiju, obogatila ju je prirodnim supstancama i zapakovala je u oblik Linola Protektivnog Balzama.

Odmah nakon nanošenja Linola Protektivnog Balzama ekstrakt korena đumbira i bisabolol (aktivna supstanca iz nemačke kamilice) ublažavaju ojed.

Ekstrakt đumbira i bisabolol umiruju zapaljenje, deluju antibakterijski  i pospešuju reepitelizaciju (obnavljanje površinskog sloja). Ovaj korak jeste i najvažniji za uklanjanje simptoma ojeda. Istovremeno askorbil palmitat (vitamin C, masni oblik) ispoljava svoja antioksidansna svojstva.

Dodatna efikasnost Linola Protektivnog Balzama je napredna nega kože koja je obezbeđena lipidnim komponentama: ulje jojobe, ricinusa i ulje iz Acacia Decurrens. Ovi sastojci imaju emolijentna svojstva, sadrže i vitamin E, kompleks vitamina B, cink, linolnu kiselinu…

Dry fit“ tehnologija je zaštitini znak Linola Protektivnog Balzama. Najefikasniji način da se spreči pojava  pelenskog dermatitisa je stvaranje protektivne barijere između bebine kože i mokraće i fecesa. Ono što izdvaja Linolu jeste sposobnost da stvori zaštitini sloj koji će da zadrži vlagu spolja, a omogućiti koži da istovremeno diše i spreči nakupljanje vlage koja pogoduje razvoju infekcija. Linola Protektivni Balzam ne sadrži okluzivne materije kao što su cink oksid, lanolin, vazelin, parafin ili talk. Ove supstance mogu da zapuše pore na koži što može da dovede do dodatnih neželjenih dejstava kao što su ubrzan razvoj infekcije, izraženo crvenilo i peckanje.

Osim zaštite od pelenskog dermatitisa Linola Protektivni Balzam može i da se koristi za sprečavanje bilo kakvih kontaktnih iritacija ili hemoroida.

Preporučuje se upotreba Linola Protektivnog Balzama nakon svakog menjanja pelena ili po potrebi, jer ne postoje ograničenja za primenu. Linola Protektivni Balzam ne sadrži parabene, veštačke boje ili mirise.

Na kraju možemo i da se zapitamo da li bi bilo one čuvene rečenice iz kultnog filma Tito i ja: „Ojela mi se guza“ da je glavni akter imao uz sebe jedinstvenu „dry-fit“ formulu Linola Protektivni Balzam.

Pružimo našim bebama detinjstvo bez ojeda.

*Kompanija Dr Wolff je nemačka farmaceutska kompanije smeštena u Bilefeldu. Postoji već 115 godina i jedan je od pionira dermatoloških preparata. Najpoznatiji proizvodi su masni krem Linola Fett i kupka Linola Fett N namenjeni za negu i oporavak kože .

Nemačka efikasnost protiv ojeda – Dry-Fit Linola® Protektivni balzam

Upotreba:

„Dry fit“ tehnologija – zadržava vlagu spolja, a koži omogućava da nesmetano diše

Zaštita protiv vlage i oderotina na

preponskoj i intimnoj regiji (intertrigo regija)

Za negu i zaštitu koze beba, kod svake

promene pelena

Sadrži:

Antiinflamatorne komponente (ekstrakt

đumbira, bisabolol), jojobino ulje, ricinusovo ulje, vitamin E

Ne sadrži cink-oksid

Prednosti proizvoda:

Štiti kožu od vlage i stvara protektivni zaštitni

film. Neokluzivna voda-u-ulju emulzija, sa

visokim sadržajem lipida (čak 73%).

Formira transparentni, dugotrajni zaštitni film

na području genitalija i u preponskom delu.

Sprečava iritanse kao što su znoj, urin, feces da dođu u kontakt sa kožom

Koža može da diše kroz zaštitni film. Sprečava nastanak oderotina, npr. tokom vožnje bicikla, kao posledica tesne odeće, veša…

Bezbojan, lako se nanosi, lako se uklanja sa odeće

Ne sadrži mineralna ulja ni silikone

Efikasnost i podnošljivost su klinički dokazani

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top