Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Saveti za roditelje

Strije u trudnoći- pratilac naglog rasta i povećanja telesne težine

Kako nastaju strije?

Ukoliko telo raste ili se širi brže od kože, ona puca i dolazi do pojave ožiljaka tokom njenog zarastanja. To su strije.

Verovatnoća da će se one javiti zavisi od tipa kože, rase, godina starosti, ishrane i hidratacije, ali i genetske predispozicije. Poznato je da su nastanku strija posebno podložni adolescenti, bodi – bilderi i osobe sa viškom kilograma, a među onima koji se suočavaju sa ovim izazovom svakako su i buduće mame.

Da li je moguće potpuno ukloniti strije?

Prema statistikama strije se pojavljuju kod čak 80 odsto trudnica. Najčešće nastaju pred kraj drugog tromesečja i to na stomaku, donjem delu leđa, kukovima i zadnjici. Smanjena elastičnost kože i nagli fizički razvoj i promena obima dovode do pucanja elastičnih vlakana u dermisu kože, čime dolazi do nastajanja strija. Početni stadijum ovog procesa prepoznaćete po pojavljivanju tankih tamno roze linija, što vrlo često može pratiti i nadraženost kože. Vremenom, ovi ožiljci postaju svetliji i stoga su starije strije bele boje. Ipak, bile one nove ili stare, ono što im je zajedničko jeste da ih nije moguće u potpunosti ukloniti.

Kako umanjiti vidljivost strija?

Rešenje ovog problema je, u pravilnoj primeni proverenih i, najvažnije, za trudnice bezbednih preparata među kojima se po kvalitetu sastojaka i rezultatima izdvaja Bio-Oil, vodeći svetski proizvod za negu ožiljaka i strija. Ovaj proizvod pomaže u prevenciji nastanka strija, poboljšava izgled ožiljaka i neujednačenog tena. Efikasan je i za kožu koja stari kao i za dehidriranu kožu.

Formulacija Bio-Oil-a je kombinacija ekstrakata biljaka i vitamina sjedinjenih u uljanoj bazi. Sastojci biljnog porekla u Bio-Oil-u su ulje nevena, lavande, ruzmarina i kamilice, koja prirodno neguju vašu kožu, a proizvod sadrži i vitamine A i E, koji pospešuju formiranje novog sloja kolagena i dubinski je dodatno hrane. Pošto ulje ne sadrži kiseonik, biljni ekstrakti i vitamini zadržavaju svoju efikasnost.

Revolucionarni sastojak ovog proizvoda je PurCellin Oil™, koji menja uljanu konzistenciju, čineći ga laganim za nanošenje i nemasnim, što osigurava da će sva svojstva biljnih ekstrakata i vitamina biti dobro apsorbovana u kožu. Može se koristiti za negu kože tela i za negu kože lica. 

Kako upotrebljavati Bio-Oil i smanjiti strije?

Rešenje u borbi protiv strija leži u preventivi. Za maksimalan efekat Bio-Oil treba utrljavati kružnim pokretima dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri meseca, a na novim ožiljcima može se primenjivati tek kada ožiljak zaraste.

Ipak, bolje je sprečiti nego lečiti, te je uvek najbolji savet da se na vreme posvetite sebi i krenete sa adekvatnom negom. Ukoliko pak niste krenuli na vreme, bez brige, iako ih je nemoguće trajno ukloniti, formulacija ulja Bio-Oil poboljšava izgled ožiljaka.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top