Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Digestivni enzimi za zdravlje organizma

Digestivni enzimi su neophodni za razgradnju sastojaka hrane, koja počinje u ustima i uglavnom se završava u proksimalnom delu tankog creva. Poremećaji digestije sastojaka hrane, odnosno intolerancije na pojedine sastojke hrane, manifestuju se simptomima kao što su nadutost, osećaj težine, učestali gasovi, grčevi, poremećaji pražnjenja creva itd.   

Zašto dolazi do manjka enzima? ApotekaPLUS-digestivni enzimi

Do gubitka enzima tokom faze proizvodnje namirnica dolazi usled korišćenja pesticida i hemikalija u poljoprivredi, hibridizacije i genetskih modifikacija, korišćenja kravljeg hormona rasta, dok u samoj fazi prerade i pripreme hrane, manjku enzima doprinose pasterizacija, korišćenje mikrotalasnih pećnica, kuvanje i pečenje na visokim temperaturama. Ljudski organizam proizvodi oko 22 enzima, koji mogu da vare proteine, ugljene hidrate i masti, ali preterano unošenje hidrogenizovanih masti (pekarski proizvodi) i zasićenih masti (meso i mlečni proizvodi), i stres bez obzira na uzrok, dovode do smanjenog stvaranja ovih enzima, a samim tim i do brojnih zdravstvenih tegoba.

Do čega dovodi manjak enzima u organizmu?

Nedostatak enzima u organizmu dovodi do slabljenja imuniteta, čestih bakterijskih i virusnih infekcija, smanjenja nivoa šećera u krvi, nepravilne funkcije bubrega, zadržavanja vode, povišenog holesterola, gojaznosti i hroničnog umora.

PONOVO UŽIVAJTE U HRANI

Proizvod Enzynorm sadrži kombinaciju koju čine digestivni enzimi: alfa-amilaza (razgrađuje skrob i glikogen), proteaza (razgrađuje proteine i peptide na aminokiseline), celulaza (razgrađuje celulozu i hitin), lipaza (pomaže emulgovanju i razgradnji masti), laktaza (beta-galaktozidaza, razgrađuje mlečni šećer), bromelain (proteolitički enzim) i papain (proteaza).

Svi enzimi sadržani u ovom proizvodu su biljnog i mikrobiološkog porekla, kao i sama kapsula koja je gastrorezistentna i razlaže se direktno u crevima gde je najpotrebnije.

Enzynorm se preporučuje osobama sa tegobama usled varenja hrane kao što su: 

  • Nadimanje
  • Flatulencija
  • Želudačne tegobe
  • Zatvor

ApotekaPLUS-enzynorm

Preporučuje se uzimanje 1 gastrorezistentne kapsule 2 puta dnevno, u toku obroka. Kapsule treba gutati cele, nesažvakane.

Sve dodatne informacije spremni su da pruže naši farmaceuti.

Vaše Apoteke plusPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top