Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Ima li rešenja protiv nadimanja?

Nadutost stomaka i pojačano prisustvo gasova, bez obzira na uzrok, čine da se čovek oseća loše. Propratni efekti znaju da budu neprijatni i neugodni, a odeća tesna, sedenje neudobno a redovno funkcionisanje otežano. 

Nadimanje i ishrana

Mnogi već dobro znaju posle kojih namirnica sledi nadimanje.

Komplikacije koje mogu nastati zbog velike količine gasova, kao i šteta koja nastaje usled njihovog zadržavanja u crevima (kada se neko suzdržava od “puštanja vetra”), dovoljni su razlozi za staranje o izbalansiranoj ishrani punoj svežeg voća i povrća.

Kvalitetna ishrana podrazumeva i pravilne kombinacije namirnica. Često prisutna kombinacija krompira i mesa u srpskoj kuhinji je upravo primer neadekvatne ishrane koja pogoduje nastanku gasova. Naime, ugljene hidrate ne treba kombinovati sa proteinima životinjskog porekla. Hleb, mahunarke, pirinač i druge žitarice treba jesti u obrocima bez mesa i mlečnih proizvoda. To znači da upravo nadaleko čuveni “zdrav” musli, u jogurtu ili mleku, pogoduje pravljenju gasova, te se nikako ne može smatrati idealnom kombinacijom za početak dana.

Ako Vam je teško da se odreknete omiljenih namirnica i njihovih kombinacija, problem sa gasovima možete uspešno rešiti uz pomoć jedinstvenog proizvoda koji:

  • neutrališe nadutost stomaka
  • sprečava pojavu gasova i nadimanja
  • smanjuje povećan obim struka, nastao usled nakupljanja gasova u organima za varenje
  • lak i jednostavan za upotrebu
  • prijatnog ukusa jagode

Aktivne komponente preparata su dva različita polimera: simetikon i polivinilpirolidon.

SIMETIKON – prvenstveno deluje kao sredstvo protiv stvaranja pene, razgrađuje mehuriće koji se stvaraju na površini gastrointestinalnih tečnosti i apsorbuje gasove.

POLIVINILPIROLIDON – ima veliki kapacitet da povlači vodu, apsorbuje gasove i stvara tanki zaštitni sloj na zidovima creva. Time se neutrališe iritiranost gastrointestinalne sluznice, što je često u direktnoj vezi sa prekomernom produkcijom gasova.

Primena preparata je izuzetno laka i jednostavna: sadržaj jedne kesice se isprazni direktno u usta, a potom proguta. U pakovanju se nalazi 15 kesica.

Za najbolje rezultate, konzumira se nakon svakog glavnog obroka.

Smanjenje obima struka

Preparat može biti koristan dodatak i u tretmanima gojaznosti. On ne doprinosi mršavljenju, ali utiče na smanjenje obima struka, ukoliko je uzrokovan nakupljanjem gasova u digestivnom traktu. Za sve koji pokušavaju da istanje stomak iscrpljujućim dijetama, korisno je da znaju da razlog povećanog obima struka mogu biti i gasovi. Svakako je od velike pomoći voditi računa o ishrani u smislu odabira namirnica i kombinacija namirnica koje neće uzrokovati nadimanje.

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top