Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

KAKO SE IZBORITI SA SVRABOM KOD ALERGIJE, UJEDA INSEKATA I OVČIJIH BOGINJA

Svrab i crvenilo kože su česta prateća pojava kožnih alergija, ujeda insekata i ovčijih boginja. Pomoć za ublažavanje ovih tegoba treba potražiti u prirodi.

Najčešće korišćena biljka za smirenje iritacija na koži je hamamelis (neven). Destilat kore i lista hamamelisa sadrži visok procenat adstrigentnih materija koje utiču na smirivanje upala na koži. Pantenol, skoro nezaobilazan sastojak gelova i kremova, ublažava svrab i crvenilo. Sok iz lista aloje, podsticanjem sinteze kolagena omogućava bržu regeneraciju kože. Bisabolol, glavni aktivni sastojak kamilice, smiruje upale čak i u dubljim slojevima kože. Etarsko ulje lavande sprečava oslobađanje histamina iz ćelija i time umanjuje intenzitet alergijske reakcije. Vitamin E štiti kožu od dejstva slobodnih radikala. Usled nadražaja češanjem, svrab može da bude praćen bolom na površini kože, što se efikasno ublažava mentolom jer hladi na mestu primene, deluje kao blag anestetik i smiruje bol.

Preparati koji sadrže mentol nisu namenjeni deci mlađoj od 3 godine i bebama, pa njega menjaju druge prirodne supstance, kao npr. koloidna ovsena smeša, bezbedna za primenu kod najmlađih. Dobija se iz celog zrna ovsa, a deluje tako što pravi koloidni film na površini kože, smiruje svrab i upalu.

Prirodni preparati sa kombinacijom svih navedenih sastojaka su Fitomel 7 i Fitomel 7 junior gel. Fitomel 7 gel, osim što smiruje svrab kod alergija i ujeda insekata, pomaže u smirivanju crvene i nadražene kože kod bolnih i upaljenih akni, malih kućnih opekotina i opekotina na sunce. Namenjen je odraslima i deci starijoj od tri godine, dok je za najmlađe u ponudi Fitomel 7 junior gel sa koloidnom ovsenom smešom, koji pomaže i kod ovčijih boginja.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top